Jó harmadik negyedéves eredmények a Generali Csoportnál

Biztosítás2021. nov. 16.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Kiváló harmadik negyedéves pénzügyi eredményeket ért el a nemzetközi Generali Csoport, és jó úton halad a „Generali 2021” stratégiai terv megvalósítása felé.

A társaság közleménye szerint a jövedelmezőség mellett a díjbevételek, a működési- és a nettó eredmény is erőteljes növekedést mutattak. A vállalatcsoport tőkehelyzete továbbra is rendkívül stabil.

  • Erőteljes növekedéssel a vállalatcsoport működési eredménye 4,4 milliárd euróra emelkedett (+10%), köszönhetően az üzletágak fejlődésének, különösképp az életbiztosítás és vagyonkezelés szegmensekben elért kimagasló teljesítménynek. Továbbá nagymértékben járult hozzá az eredményekhez a kiemelkedően rugalmasan működő nem-életbiztosítási (P&C) szegmens, az évben bekövetkező természeti katasztrófák okozta megnövekedett kárigények behatása ellenére is.
  • A vállalatcsoport bruttó díjbevétele (+6,4%) 54,9 milliárd euróra nőtt, melyhez az élet üzletág (+6,5%) és a nem-életbiztosítási (P&C) szegmens (+6,2%) növekedése is nagymértékben hozzájárult. Az élet üzletág nettó bevétele 9,5 milliárd euróra nőtt (+3%), köszönhetően mind a megtakarítási, mind a kockázati megoldásoknak. A Combined Ratio 91,3%-on (+1,6 p.p.) állt, a New Business Margin 4,76%-ával (+0,66 p.p.) pedig kiváló volt 2021 első három negyedévében.
  • A 2021-es év első három negyedévének nettó eredménye 74%-kal növekedett, elérve a 2 250 millió eurót. A tavalyi év hasonló időszakában ez 1 297 millió euró volt.
  • A vállalatcsoport tőkehelyzete továbbra is rendkívül stabil, szolvencia rátája (Solvency Ratio) 233%, mely a 2020-as pénzügyi évben 224% volt.

Az év első kilenc hónapjának eredményei alátámasztják a vállalatcsoport kiváló teljesítményét, technikai jövedelmezőségét és valamennyi üzletágban meghatározó irányvonalait, az ágazat egyik legmagasabb szolvencia rátájával - mondta a Generali Csoport pénzügyi igazgatója, Cristiano Borean.

Az élet üzletág nettó díjbevétele továbbra is stabilan emelkedik, a nem-életbiztosítási (P&C) szegmens pedig továbbra is ellenálló, a természeti katasztrófák okozta megnövekedett kárigények behatása ellenére is. A vagyonkezelési szegmens eredménye is tovább növekszik. Ezek az eredmények, amelyek teljes mértékben összhangban vannak a „Generali 2021” stratégiai terv sikeres teljesítésével, szilárd alapot jelentenek az új hároméves stratégiához, amelyet december 15-én mutatunk be.