Angliából hazacsábított orvosokkal, ultramodern gépparkkal nyitott a Wáberer Medical Center

Hírek2020. júl. 16.Sz.A.

Hárommilliárd forintos beruházással, 70 orvossal, 30 féle szakorvosi ellátással és sürgősségi osztállyal nyitott meg a Wáberer Medical Center Budán a 12. kerületben. Bejelentkezés nélkül, azonnali ellátási rendszer is működik a 2500 m2-es, 15 ágyas komplexumban.

Nagy-Britanniából hazacsábított orvosokkal és csúcskategóriás diagnosztikai eszközparkkal nyitott újra a Wáberer Medical Center Budán, amely a járvány előtt már elkezdte működését, de egy időre fel kellett függeszteni a szolgáltatások egy részét.

Összesen 30 szakorvosi területtel, járó- és fekvőbeteg ellátással, teljes képalkotó és labordiagnosztikával, új sürgősségi szolgáltatással, valamint összesen 70 fős orvosgárdával várja a betegeket az egészségügyi komplexum - jelentette be Wáberer György többségi tulajdonos.

A fejlesztés 3 milliárd forintba került, és mintegy tíz év alatt várnak megtérülést, idén körülbelül egymilliárd forintos forgalmat terveznek, az orvosok versenyképes fizetést kapnak.

Wáberer Medical Center

Az üzleti modellt a korszerű betegellátásra alapozzák, az első vizsgálatra egy órán belül sort kerítenek, és négy órán belül megtörténik az ellátás. A központban két műtő és 15 ágyas fekvőbetegszolgálat, ortopédiai és kardiológiai központ is működik. Előbbi már május óta működik, míg a kardiológiai központban a tesztüzem kezdődött el diagnosztikai és szűrővizsgálatokkal (kardio CT, szív MR) és privát pacemaker-ambulanciával.

A gasztroenterológiai központban hasi ultrahangot, CT-t és szükség esetén MR-t is alkalmaznak. Az ortopédiai központban izomátvágás nélküli csípőprotézis műtéteket is végeznek, és minimál invazív műtéti technikákat a térdprotézik műtéteknél is alkalmazzák.

A megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet a központ, amely saját laborítóriumi háttérrel is rendelkezik.

A hazai privát piacon egyedülálló sürgősségi szolgáltatást vezettünk be, ahol az akut betegséggel vagy sérüléssel érkező páciensek ellátását végzik - mondta Wáberer György. A Walk-In Centerben egy órán belül megvizsgálják a beteget, majd szakszerűen ellátják a hirtelen fellépő, nem életveszélyes, de gyors orvosi ellátást igényló egészségügyi problémákat, a beteg ellátása legfeljebb négy órán belül befejeződik - mondta Mári Róbert, a központ ügyvezető igazgatója.

A központban nincsenek többhetes várólisták, a diagnosztikai részleg általában 24 órán belül tud időpontot adni a szükséges vizsgálatokra.