Az MKB-Euroleasing lett a Nissan hazai importőrének kizárólagos finanszírozó partnere

Hírek2020. jún. 9.Növekedés.hu

Kizárólagos finanszírozói együttműködést írt alá az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. és a NISSAN hivatalos magyarországi importőre, a Grand Automotive Central Europe Kft.

Az MKB-Euroleasing eredményeinek és szakmai munkájának fontos elismerése, hogy a világ legnagyobb vállalatai választják magyarországi finanszírozó partnerüknek. A korábbi, más autóipari szereplőkkel való sikeres együttműködéseket követően idén a NISSAN magyarországi importőre, a Grand Automotive Central Europe Kft. is kizárólagos finanszírozó partnerévé választotta az MKB-Euroleasinget.

A döntést az teszi különösen értékessé, hogy az aláírással a felek egy teljesen új partneri kapcsolat alapjait fektették le, ami az eddigi ilyen, vagy ehhez hasonló stratégiai megállapodásainkhoz képest ötvözte a már jól ismert multinacionális szemléletet a nemzetközi magántulajdoni formával, így valóban egy egyedi, teljesen új típusú együttműködés alakult ki. Ennek köszönhetően a szigorú szakmai feltételeknek történő megfelelésen felül a személyes benyomások, megérzések is kiemelt szerepet kaptak a végső döntés meghozatalánál.

A megállapodásra figyelemmel a felek látványos finanszírozási akciókkal készülnek. Az akció részleteiért érdemes felkeresni a NISSAN márkakereskedéseit, illetve figyelemmel kísérni a NISSAN következő kampányait is, hiszen a készpénzes vásárlás helyett a különböző finanszírozási termékek kedvezőbb pénzügyi megoldást is jelenthetnek.

Nemcsak azért érdemes tájékozódni, mert a gyártók egyre több esetben nyújtanak speciális kondíciókat a pénzügyi lízinget választó ügyfeleknek, hanem azért is, mert a kis- és középvállalkozások számára elérhető, stabil és megbízható forrást jelentő NHP Hajrá! keretében a lízingkonstrukciók is kiemelkedően kedvező finanszírozási lehetőséget biztosítanak.

Személyautók esetén egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a nyíltvégű pénzügyi lízing egy rugalmas, de ugyanakkor biztonságos megoldást jelent, ami úgy ad lehetőséget az áfa visszaigénylésére, hogy a futamidő végén a vételi és vevőkijelölési jog is a vállalkozás kezében marad.

Az együttműködés az MKB-Euroleasing környezettudatos stratégiájának részét is képezi, kiegészítve a május végén újraindított állami elektromos gépjármű támogatási rendszerrel. A NISSAN világszinten is az egyik legtöbb elektromos autót értékesítő vállalat, amely már 10 éve forgalmazza elektromos zászlóshajóját, a Nissan LEAF-et. A 2017-ben megújult típus a versenytársak növekvő száma ellenére is stabilan őrzi helyét a világ legkedveltebb elektromos autói között. Célunk, hogy a kedvező finanszírozásnak és az állami támogatásnak köszönhetően segítsük a környezetbarátabb autók elterjedését, amellyel hozzájárulhatunk a tisztább városi levegőhöz, a kedvezményes pénzügyi megoldás révén pedig a gazdaság újraindításához.

Vály Judit, az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. vezérigazgatója elmondta:

„Számomra mindig is fontos volt a folyamatos fejlődés. Vezetőként könnyen tudtam azonosulni az MKB-Euroleasing vállalati kultúrájával, ahol ezen szemlélet már 29 éve meghatározó irány, ami a nap végén a hiteles és magas színvonalú szolgáltató cégek karakterisztikája. A NISSAN hivatalos partnerévé válás is egy komoly fejlődési szakaszt jelentett számunkra, hiszen ismét remek lehetőséget kaptunk a kiváló szakemberekkel való közös munkára, melynek gyümölcse a napokban bevezetésre kerülő közös finanszírozási termékek széles köre. Egy világszínvonalú gyártói támogatás mentén ezen együttműködési keretrendszer teret enged a legkorszerűbb megoldások Magyarországon történő adaptálásra. Az autófinanszírozás különösen izgalmas terület, már csak ha belegondolunk abba, hogy milyen komoly változásokon megy keresztül az autógyártás a szigorú környezetvédelmi előírások betartása okán. Mára úgy érzem, hogy elértük azon szintet, amelyen a jövőre 30. születésnapját ünneplő MKB-Euroleasing stabilan európai színvonalú kiszolgálást tud nyújtani a hazai vállalkozóknak, illetve magánszemély ügyfeleinek is!”

Molnár Viktor, a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója kiemelte:

„Abban, hogy finanszírozó partnerünknek az MKB-Euroleasinget választottuk, a csapat felkészültsége és meghatározó szakmai tapasztalata mellett az eltökéltség és a személyes szimpátia is fontos szerepet játszott. Friss szemlélet, motiváltság és tenni akarás. Ezt kerestük, és nagy biztonsággal állíthatom: megtaláltuk. Közös stratégiánk első lépéseként innovatív finanszírozási ajánlatokkal jelenünk meg a piacon, melyek ebben a recesszív időszakban is megfelelő lehetőséget jelenthetnek leendő vásárlóink számára vágyott autójuk elérésére. Célunk, hogy minél tervezhetőbbé, megfizethetőbbé és rugalmasabbá tegyük az autóhoz való hozzáférést ügyfeleink számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy az MKB Pénzügyi Csoport csapatában nemcsak e törekvésünkhöz találtunk finanszírozó pénzügyi szolgáltatót, hanem stratégiai partnerként működhetünk együtt. Meggyőződésem, hogy együtt komoly sikereket fogunk elérni.”