Elképesztő szuperfegyver-gyártásba fogott Oroszország

Hírek2023. jan. 24.MTI

Oroszország több mint háromszor annyi, a Patriotokkal egyenértékű légvédelmi rakétát gyárt, mint amennyit az Egyesült Államok - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Novo-Ogarjovóban.

Putyin akkor beszélt erről, amikor a rezidenciáján fogadta Vjacseszlav Gladkovot, Belgorod megye kormányzóját.

"Az Egyesült Államokban például Patriot rakétákat gyártanak - a mi országunk háromszor több ilyen rakétát gyárt. Még többet is, mint háromszor annyit" - mondta az államfő.

"Ami pedig általában a különböző célú légvédelmi rakétákat illeti, az orosz gyártás a világ egészének gyártásával vethető össze. Mindennek tetejébe maguk a rendszerek is modernek és megbízhatóak. Ettől függetlenül, persze, minden megtörténhet, de összességében a rendszer megfelelően működik" - tette hozzá.

"A gyakorlati harci alkalmazás megmutatta, hogy Oroszország légvédelmi rendszere az egyik legjobb a világon" - hangoztatta az orosz elnök.

Gladkov egyebek között elmondta, hogy az Ukrajnával határos belgorodi régióban a háború kezdete óta a területet ért találatok következtében 25 ember vesztette életét és további 96 sebesült meg.