Ismét külgazdasági konferencia a Károlin

Hírek2019. nov. 15.Növekedés.hu

Az általános külgazdasági helyzetet érintő témakörökön túl a magyar szolgáltatáskereskedelmi teljesítményt is megvizsgálják a Károli Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2019. november 29-én, pénteken 10 órától megrendezendő, immár hagyományos külgazdasági konferenciájának előadói Budapesten, a Lurdy-házban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is, november 29-én sor kerül a Károli Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kara szervezésében a soron következő magyar külgazdasági témájú konferenciára. Ezúttal nemcsak általános külgazdasági helyzetünket érintő témaköröket fogunk boncolgatni, hanem a magyar szolgáltatáskereskedelmi teljesítményünket is megvizsgáljuk - a szokás szerint - magasrangú és elismert professzionális előadók tolmácsolásában.

A Magyar Közgazdasági Társaság szakmai partnerségével megrendezendő konferencia előadói között ott lesz

  • Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke;
  • Gion Gábor pénzügypolitikai államtitkár;
  • Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár;
  • Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója;
  • Baksay Gergely, az MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának igazgatója, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagja;
  • Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnöke;
  • Joó István helyettes külgazdasági államtitkár;
  • valamint Becsey Zsolt egyetemi oktató, volt európai parlamenti képviselő, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának elnökségi tagja.

A konferencia ezúttal is ingyenes és sajtónyilvános lesz. A helyszíne újra a Lurdy Ház, ahol térítés nélküli és korlátlan parkolási lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. A résztvevők szendvicsebéd keretében is megtárgyalhatják a legfontosabb szakmai vonatkozásokat.

Szintén hagyomány, hogy az elmúlt évek gyakorlata alapján a konferencia minden egyes résztevője megkapja az előző évi konferencia előadásainak szerkesztett kötetét, és rövid kérdés-felelekre, illetve kommentárokra is nyílik majd lehetőség.A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni november 25-ig lehet ezen a linken.