Kanye West: több tízmilliós adóssága volt, ma újra szupergazdag

Hírek2019. dec. 25.D.J.

Roppant jó üzletet kötött az Adidassal.

A híres rapper Kanye West három éve még azért került be a hírekbe, mert a Facebook alapító Mark Zuckerbergnek könyörgött, hogy fektessen be az ötleteibe. West akkoriban épp 53 millió dolláros mínuszban volt.

A kért pénzhegyeket ugyan nem kapta meg, a helyzete azóta mégis gyökeresen megváltozott. Mindehhez egy csipetnyi szerencse is kellett. A német Adidasnak ugyanis szüksége volt egy nemzetközi szinten is ismert sztárra. A sportcipők eladásain ugyanis a hírességek sokat tudnak lendíteni.

Elég csak az Air Jordan cipőire és ruháira gondolni: Michael Jordannak hála a brand termékei a debütálásuk után már az első két évben is 100 millió dollárt termeltek.

Az Adidas végül Kanye West-et akarta megnyerni magának. Az énekes pár éve hiába volt nehéz anyagi helyzetben, nem adta olcsón magát. A nevéhez kapcsolódó márka a Yeezy cípők nagykereskedelmi eladásaiból 15 százalékos részesedést kért. Cserébe nem csak promózta az új surranókat, de ő is tervezte a cipőket. Azóta dől a pénz a West családhoz:

a tavalyi és az idei nyár között a Forbes értesülései szerint a sztár több mint 150 millió dollárt keresett.

Kanye, aki öt éve vette el feleségül Kim Kardashiant, azt mondja: a sikereit részben annak köszönheti, hogy bipoláris zavarban szenved. A betegségére egyfajta szuperképességként tekint, amely segít neki a kreatív munkában.