Megint szétvert egy ukrán ellentámadást az orosz haderő

Hírek2023. jún. 8.MTI

Az ukrán fegyveres erők mintegy 1500 katonával és 150 páncélozott járművel megkísérelték áttörni az orosz fegyveres erők védelmét Zaporizzsja irányában, de kudarcot vallottak - jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön a tárca Telegram-csatornáján.

Sojgu szerint az ukrán 47. gépesített dandár közép-európai idő szerint hajnali fél egykor indította a támadást. Mint mondta, az orosz erők ezt időben észlelték, és megelőző csapást mértek a másik félre tüzérségi, légi és páncéltörő fegyverekkel, és mind a négy irányban megállították az ellenséget.

A beszámoló szerint az ukrán hadsereg 30 harckocsi, 11 gyalogsági harcjármű és mintegy 350 ember elvesztése után visszavonult. Sojgu hangsúlyozta, hogy a kifejezetten az áttörésre kiképzett ukrán tartalékok nem teljesítették a feladatukat.

Az orosz miniszter szerint az ukrán fegyveres erők szerdán 945 embert, valamint egyebek között 33 harckocsit, 28 gyalogsági harcjárművet, 38 páncélozott harcjárművet és három lengyel Krab önjáró löveget veszítettek.