Megszólalt az Euronics-áruházak üzemeltetője az MNB-bírsággal kapcsolatban

Hírek2020. szept. 21.Növekedés.hu

"A Vöröskő Kft., mint az egyik – darabszám és érték tekintetében is – legnagyobb hazai áruhitel kihelyező kiemelten fontosnak tartja, hogy vásárlói minden esetben teljeskörű, világos és informatív tájékoztatást kapjanak lehetőségeikről és kötelességeikről. Éppen ezért a vállalat mindenben együttműködött a Magyar Nemzeti Bank célvizsgálata során" - közölte a cég közleményében azzal kapcsolatban, hogy az MNB 42 millió forintos bírságot szabott ki a társaságra, a magyarországi Euronics áruházak üzemeltetőjére, egyebek között az ügyfél-tájékoztatási, panaszkezelési, ajánlatelemzési és igényfelmérési kötelezettsége, illetve a közvetítők képzésére és nyilvántartására vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

Az ellenőrzés feltárt néhány adminisztrációs jellegű hiányosságot, melyek felszámolásáról a Vöröskő vezetése haladéktalanul intézkedett, egy részüket már a vizsgálat ideje alatt sikerült megoldani és ezt igazolni a jegybank felé - szól a közlemény.

A bírságot a vállalat elfogadja és a büntetés határidőn belüli megfizetéséről gondoskodik. A teljeskörű tájékoztatás és ügyintézés elősegítése érdekében a Vöröskő Kft. további intézkedéseket kezdeményezett, az ügyfél- és panaszkezelési folyamatait felülvizsgálja, szükség esetén kiegészíti, az alkalmazottakat továbbképzi. Fontos megjegyezni, hogy a jegybank által feltárt hiányosságok a vállalatnak nem jelentettek piaci vagy gazdasági előnyt - áll a Vöröskő Kft. közleményében.