MKT-konferencia: A növekedés egyre közelebbi határai

Hírek2022. jan. 27.Növekedés.hu

Éppen ötven éve lesz annak, hogy 1972. március elsején Donella és Dennis Meadows, valamint Jorgen Randers bemutatták a Limits to Growth (A növekedés határai) c. könyvüket Washingtonban a Smithsonian Intézetben. A könyv jelentősége és hatása mára megkérdőjelezhetetlen. Az 50. évfordulón, 2022. március 1-jén, kedden 14 órától a Magyar Közgazdasági Társaság egy online konferenciával emlékezik meg a könyvről.

A konferencia résztvevőit Dennis Meadows, a New Hampshire-i Egyetem emeritus professzora, A növekedés határai társszerzője; Sandrine Dixson-Decléve, a Római Klub társelnöke (felkérve) és László Ervintudományfilozófus, a Római Klub korábbi tagja, a Budapest Klub alapítója, elnöke köszönti.

A bevezető előadásokat Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutató, a CEU egyetemi tanára, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) harmadik munkacsoportjának alelnöke és Grandpierre Attila csillagász, a Budapest Center for Long-term Sustainability (BC4LS) kutatási elnöke tartják.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára; Gyura Gábor, a Magyar Nemzeti Bank Fenntartható Pénzügyek Főosztályának vezetője; Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatóságért felelős igazgatója és Szlávik János, az Eszterházy Károly Egyetem professor emeritusa. Moderátor: Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa, az MKT Környezetgazdasági Szakosztályának elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:

A rendezvényt élőben streamelik az MKT YouTube-csatornáján.