Összeállt a ZARA tulajdonosa és a Facebook: videójátékkal népszerűsítik a ruhákat

Hírek2021. máj. 22.B.F.

A Zarát és más fast-fashion divatmárkákat birtokló Inditex és a Facebook együttműködik annak érdekében, hogy a fiatalabb rétegeket is megnyerjék. Egy „Pacific Game” nevű videójátékon keresztül népszerűsítik majd a népszerű fast fashion márka ruháit.

Miután televíziós és óriásplakát-hirdetések használata nélkül a világ egyik legnagyobb ruhabirodalmát sikerült kiépítenie, a Zara tulajdonosa most egy új stratégiát alkalmaz, hogy népszerűsítse a ruhákat - számol be róla a Bloomberg.

Az Inditex Csoporthoz tartozik többek között nemcsak a Zara, de a Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho és a Zara Home is.

A spanyol ruházati vállalat felismerve, hogy egyre inkább az online értékesítés felé mozdul a piac, új stratégiát alkalmaz, hogy még több vásárlót nyerjen meg.

Az Instagramot is birtokló Facebookkal együttműködve kifejlesztették a „Pacific Game” játékot, amivel reményeik szerint a fiatalabb rétegekhez is eljutnak.

Nem közvetlen értékesítésről van szó, a hangsúly a fiatalabb ügyfelekkel való kapcsolatépítésen lesz.

Sok olyan ügylet született már, amikor a ruházati márkák különböző videójátékok segítségével mutatták be termékeiket. Az Inditex most lépett még egyet előre, és saját játékot hozott létre, annak érdekében, hogy nagyobb forgalmat generáljon a webhelyekre.

A „Pacific Game” a Pull & Bear Instagram és Facebook fiókjairól és weboldaláról érhető el.

A játékban Kaliforniából Tokióba utazik a vásárló, ezalatt pedig ruhákat kell összegyűjtenie, úgy, hogy közben elkerüli az akadályokat.

A Burberry luxusmárka is előrukkolt már hasonlóval, ők tavaly egy szörfös videojátékot indítottak a TB Summer Monogram kampányuk részeként.

Egy játékgyártó cég igazgatója úgy fogalmazott, ilyenkor arról van szó, hogy egy kis extra varázslatot adnak a márkához, hogy még emlékezetesebb élményt nyújtson a közönségnek.

A koronavírus miatt tavaly brutálisan visszaesett a Zara forgalma, a tavalyi év első felében az Inditex nettó 195 millió euró veszteséget jelentett, eladásai pedig 37 százalékkal csökkentek.

Mivel sok üzletet bezártak, a vásárlók otthonról vásároltak. Az e-kereskedelem az Inditex tavalyi bevételének egyharmadáért felelt, az új befektetésekre a vállalat 3 milliárd dollárt különített el, amelynek segítségével biztosítani szeretné, hogy a digitális fellendülés ne veszítsen a lendületéből.