Magyarországon is elérhetővé váltak a Revolut első európai bankjának szolgáltatásai

Hírek2021. szept. 28.Növekedés.hu

A Revolut első európai bankjának szolgáltatásai Magyarországon is elérhetővé váltak. A Revolut azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál - olvasható a Revolut sajtóközleményében.

A Revolut, a globális pénzügyi platform, amely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, ma Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét. Ennek eredményeként azon magyarországi ügyfelek betéteinek biztonságát, akik a Revolut Bankéira upgrade-elik meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer garantálja. A magyarországi ügyfelek mostantól a Revolut Bank szolgáltatásra is upgrade-elhetnek a Revolut alkalmazáson belüli további szolgáltatások igénybevételéhez. Az átállás csupán néhány percet vesz igénybe az ügyfelektől.

Több mint 500 ezer ügyfél használja a Revolut szolgáltatásait Magyarországon, a gyorsan növekvő fintech cég bízik abban, hogy a betétszámlák a Revolut széles termék-, és szolgáltatásválasztékával együtt a magyarországi ügyfelek számára magasabb fokú kontrollt, nagyobb értéket és biztonságot nyújtanak, mint a hagyományos bankok szolgáltatásai. Magyarország a világ 14-edik országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást.

A Revolut ma a leggyorsabban bővülő fintech vállalat Európában, ami annak köszönhető, hogy tevékenységünk középpontjába az ügyfelet helyezzük. Terméktervünk felülmúlhatatlan, nincsenek rejtett díjaink, és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket építünk. A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk

- mondta Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője.

A Revolut Group alapítása óta csaknem egymilliárd dollárnyi befektetést gyűjtött össze, értékét legutóbb 33 milliárd dollárra becsülték. Alig öt év alatt a Revolut több mint 16 millió ügyfélre tett szert világszerte. Tavaly a Revolut Lengyelországban és Litvániában is elindította saját bankját, és mindkét országban versenyképes hiteltermékeket kezdett kínálni. A megszerzett banki engedélye lehetővé teszi a Revolut Bank számára, hogy korlátozott banki szolgáltatásokat nyújtson a Revolut alkalmazáson keresztül, más, a Revolut-csoport által kínált pénzügyi szolgáltatással és termékkel együtt.

A Revolut alkalmazás használatával az ügyfelek pontosan láthatják, hogy mennyit költenek havonta olyan dolgokra, mint például az éttermi fogyasztás, vagy a bevásárlás. Beállíthatják havi kiadási költségkeretüket ezekhez a kategóriákhoz, az appban egységes felületen kezelhetik az előfizetéses szolgáltatások díjait, azonnal küldhetnek és kérhetnek pénzt a barátoktól, a kártyás fizetéses összegének felkerekítésével pedig pénzt tehetnek félre apránként. A Revolut ügyfelek emellett rejtett díjak nélkül is globálisan költhetnek és utalhatnak pénzt, az alkalmazásban 30 pénznemet tarthatnak és válthatnak, valamint azonnal pénzt küldhetnek barátaiknak és családtagjaiknak.