Új hotelmárkát hoz Budapestre az Accor és a Futureal

Hírek2021. aug. 7.MTI

Az Accor csoport a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével, a Futureallal közösen hozza létre Közép-Európa első TRIBE szállodáját, mintegy 55 milló eurós beruházással Budapesten - közölte a szállodaipari konszern.

A 250 szobás hotel Budapest VII. kerületében várhatóan 2023 végén nyitja meg kapuit.
Az épületet a főváros egyik legfrekventáltabb, egyben a turisták körében az egyik legkedveltebbnek számító helyszínen, a Kertész utcában fejlesztik. A kivitelezés a várakozások szerint még ez év végén megkezdődik, a munkálatok pedig akár már 2023-ban befejeződhetnek.A TRIBE a Futureal első szállodafejlesztése, amely "új fejezetet nyit a cég közel két évtizede sikeres ingatlanpiaci működésében" - mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója a közleményben, hozzátéve, hogy az Accorral hosszú távú együttműködést is kialakítanak a jövőbeni projektekhez.

A francia Accor szállodaipari konszern a világ vezető szállodaipari csoportja, csaknem 5100 szállodája és 10 ezer vendéglátóhelye van a világ 110 országában. Világszerte mintegy 260 ezer munkatársat foglalkoztatnak. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA elérhető az Euronext párizsi tőzsdén.

A nyilvános cégadatok szerint az Accor Pannonia Hotels árbevétele 2020-ban 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt tavaly.