Megkezdték munkájukat a Magyar Bankholding új üzleti vezérigazgató-helyettesei

HR2021. júl. 22.Növekedés.hu

A Magyar Bankholding Zrt. a márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez, jelenlegi pozíciójuk megtartása mellett.

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban hirdette meg a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. Ennek egyik központi eleme, hogy az új nagybank, amely Magyarország második legnagyobb bankja lesz, a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst kiszolgál a jövőben, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrárügyfeleinek nyújtandó modern termék- és szolgáltatási paletta.

A bankcsoport üzleti felső vezetői pozícióira történő kiválasztás a márciusban elfogadott stratégia egyik meghatározó eleme: a társaság standard és egyedi kiszolgálásért felelős üzletágai a fenti stratégiai célkitűzések megvalósításához fognak hatékonyan hozzájárulni.

A Magyar Bankholding Zrt. Ginzer Ildikót, az MKB Nyrt. jelenlegi általános és üzleti vezérigazgató-helyettesét választotta a standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesének. Ginzer Ildikó feladata lesz a lakossági, valamint a mikro- és kisvállalati ügyfelekkel kapcsolatos termékfejlesztés és kiszolgálás, valamint a létrejövő nagybank digitális transzformációjának üzleti oldali irányítása.

Az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes pozícióját Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. jelenlegi üzleti vezérigazgató-helyettese tölti be. Szabó Levente az üzleti és a korábbi integrációs feladatoknál szerzett hazai és nemzetközi felső vezetői tapasztalataira építhet majd a közép- és nagyvállalati, az agrár, a treasury, a befektetési szolgáltatási, valamint a privátbanki terület vezetőjeként.

A szakemberek megtartják tagbanki pozíciójukat is, ugyanakkor az új megbízatásaikkal lefedett területek szakmai irányítását átveszik mindhárom tagbankban.

A folyamatban részt vevő tagbanki vezetők jelentkezéseit a Magyar Bankholding minden esetben transzparens, neves nemzetközi tanácsadók által támogatott kiválasztási eljárás során bírálta el, a szakmai kompetenciák, a korábbi releváns munkatapasztalatok figyelembevételével. A holding felső vezetői pozícióival kapcsolatos további kiválasztás jelenleg is folyamatban van.