Ők azok a vezérigazgatók, akik legjobban kezelik a járványügyi helyzetet

HR2020. szept. 25.Növekedés.hu

A beosztottak dönthettek arról, szerintük a cég vezetője jól kezeli-e a pandémiás helyzetet. A vélemények alapján Mark Aslett, az amerikai Mercury Systems, egy repüléssel és védelmi rendszerekkel foglalkozó cég vezérigazgatója alkalmazkodott a legsikeresebben a pandémia miatt kialakult helyzethez, de előkelő helyezést ért el a Zoom Video Communications vezérigazgatója, Eric S. Yuan is.

A koronavírus-járvány kétségtelenül sok vezetőt tett próbára az elmúlt időszakban az irodabezárásokkal, online megbeszélésekkel, ráadásul sokan közülük még hosszú ideig nem is találkozhatnak személyesen a beosztottakkal. Míg egyes vezérigazgatók kevésbé tudtak alkalmazkodni a helyzethez, szép számmal vannak azok, akik viszont sikeresen vették az akadályokat.

A Glassdoor álláskereső oldal rangsorolta azokat a vezérigazgatókat, akik az alkalmazottaik szerint a legjobban kezelték a Covid-19 miatt kialakult helyzetet. A véleményeket 2020 márciusa és júniusa között lehetett beküldeni. Minden vezérigazgatónak legalább 50 értékeléssel kellett rendelkeznie.

A Glassdoor a felmérés során kiemelt figyelmet fordított a vezetéssel kapcsolatos munkavállalói véleményekre, többek között arra, hogy a vezető hogyan helyezi előtérbe a munka és a magánélet egyensúlyát, hogyan gondoskodnak az alkalmazottak általános jólétéről, függetlenül attól, hogy rugalmas / távoli munkavégzést kínálnak-e, és hogy a pandémia során világos kommunikációt folytattak-e csapatukkal.

Ezen tényezők áttekintése után Mark Aslett, a Mercury Systems vezérigazgatója lett az a vezető, aki a legjobban kezeli a pandémiás helyzetet. A Zoom Video Communications vezérigazgatója, Eric S. Yuan, akinek cége a koronavírus-válság óta óriási növekedést ért el, szintén előkelő helyen végzett az alkalmazottak véleménye alapján.

Mark Aslett
(Fotó: Mercury Systems)

A munkavállalók véleménye szerint főleg a technológiai, egészségügyi és biztosítási szektorból került ki az a 10 vezető, akik jól vették az akadályokat.

10. Michael Schall, az Essex Property Trust vezérigazgatója, ingatlan

9. Jim Kavanaugh, a World Wide Technology vezérigazgatója, technológia

8. Ben Salzmann, az Acuity Insurance vezérigazgatója, biztosítás

7. Corey Schiller és Asher Raphael, a Power Home Remodeling vezérigazgatói, építőipar

6. Aaron Levie, a Box vezérigazgatója, technológia

5. Stanley Middleman, a Freedom Mortgage vezérigazgatója, pénzügy

4. Eric S. Yuan, a Zoom Video Communications vezérigazgatója, technológia

3. Michael Weinstein, az AIDS Healthcare Foundation vezérigazgatója, egészségügy

2. G. Brint Ryan, a Ryan, LLC vezérigazgatója, könyvelés

1. Mark Aslett, a Mercury Systems vezérigazgatója, repülés & védelmi rendszerek