A milliárdos befektetők egyetértenek: ezt a készséget kell fejlesztenie minden fiatalnak

Siker2022. júl. 9.B.F.

A legendás befektető és milliárdos, Warren Buffett azt tanácsolja a fiataloknak, hogy összpontosítsanak arra, hogyan tanulhatnak meg szépen és érhetően írni és beszélni. Buffett szerint manapság kiemelt fontossággal bír a kommunikáció. Ő maga Dale Carnegie író nyilvános beszéd órájára járt, és ezt élete egyik legjobb döntésének tartja.

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a jelenleginél 50 százalékkal növelni tudjuk a saját értékünket, ha fejlesztjük kommunikációs készségeinket, írásban és szóban egyaránt

mondta Buffett egy LinkedInen közzétett videójában.

A befektető szerint, lehet valaki nagyon okos, de tudnia kell, hogy hogyan tudja hatékonyan átadni a tudását. Ez az átviteli mód pedig a megfelelő kommunikáció – mondja Buffett, aki jelenleg több mint 86 milliárd dollárt birtokol a becslések szerint.

Gimnáziumban és főiskolás koromban féltem a nyilvános beszédtől

– mondta Buffett. Sokáig úgy érezte, egyszerűen nem képes tömegek előtt beszélni, szinte bele is betegedett a szereplésbe. Úgy döntött, rész vesz egy nyilvánosbeszéd-tanfolyamon, amelyet Dale Carnegie író szervezett, hogy legyőzze lámpalázát.

Buffett a mai napig az irodája falán őrzi a tanfolyamon szerzett oklevelét.

Nincs kitéve a főiskolai diplomám, sem a posztgraduális diplomám, de a Dale Carnegie oklevelem igen, mert megváltoztatta az életemet

– mondta.

Később azt is elárulta, hogy élete befektetései közül az egyik legjobb az volt, amikor elment erre a tanfolyamra.

Állítólag a tanfolyam közepén kérte meg a felesége kezét, valamint az üzleti életben is nagy hasznát vette az ott tanultaknak.

A milliárdos vállalkozó, Richard Branson szintén egyetért azzal, hogy a hatékony kommunikáció elengedhetetlen a sikerhez. A brit üzletember szerint manapság, ha valaki sikeres vállalkozó szeretne lenni, akkor nagy „mesemondónak” is kell lennie.

Nem elég egy nagyszerű terméket létrehozni; azt is ki kell találni, hogyan hívjuk fel az emberek figyelmét rá.