Hat érdekesség Liz Trussról, a következő brit kormányfőről

Siker2022. aug. 28.B.F.

Úgy tűnik, hogy Mary Elizabeth Truss, azaz Liz Truss külügyminiszter lesz a következő brit kormányfő. A Guardian összegyűjtött pár kevésbé ismert tényt és érdekességet a 47 éves politikusról.

Egyelőre nem annyira közismert, mint gondolja

Nemrégiben egy angliai újság munkatársai Downham Market település felé vették az irányt, és képeket mutattak Trussról a választóinak. Arra voltak kíváncsiak, meg tudják-e nevezni őt.

Lehet, hogy Maggie Thatcher vagy Theresa May

– mondta a riporternek egy 82 éves férfi.

Összességében 30 megkérdezett közül mindössze kilenc ember tudta a nevét.

Arya Stark lenne legszívesebben a Trónok harcából

Truss kedvenc tévéműsorai A becsület védelmében (Line of Duty) és A híd (The Bridge). Egyszer azt is megkérdezték tőle, hogy ha szerepelhetne a Trónok harca című fantasy sorozatban, akkor kinek a bőrébe bújna szívesen: a Maisie William által megformált karakter, Arya Stark lenne legszívesebben. Truss nem a szereplő késforgatási készségeivel indokolta döntését, hanem azt mondta, hogy csodálja őt, amiért

soha nem hajlandó megfelelni annak, amit elvárnak tőle.

Kedveli az 1980-as éveket

Szereti az 1980-as évek zenéjét, kedvenc dala Whitney Houston I Wanna Dance With Somebody című száma. De nemcsak a 80-as évek zenéjét kedveli.

Truss kedvenc filmjeit között megtalálható a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller's Day Off), a Nulladik óra (The Breakfast Club) és a Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire) is.

Régebben miniatűr kerteket készített virágbemutatókhoz

Amikor kedvenc vidéki elfoglaltságairól kérdezték, Truss egyszer azt mondta, a legkedvesebb emlékei közé tartozik, amikor régebben a barátainál szállt meg, és részt vett a helyi virágbemutatójukon, valamint miniatűr kerteket tervezett ezekhez a bemutatókhoz.

Ezzel szemben a legrosszabb vidéki élményeként azt említette, amikor egyszer „csúnyán eltévedt” az esőben a Lake District (tóvidék) területén.

A Mary keresztnevét ki nem állhatja

Truss első iskolai napjáról is mesélt egyszer, ami nem alakult túl jól: nagyon dühös lett, amikor egy olyan kitűzőt adtak neki, amin a Mary név szerepelt. Bár tényleg ez az első keresztneve, mindig is a középső nevén, Elizabeth-ként szólítottak.

Az esetről azt is elárulta, hogy ezután odament a tanárhoz, és egyenesen követelte tőle, hogy változtassák meg a nevet, és azt javasolta, hogy a kitűző hátuljára írják rá az Elizabeth nevet.

Szeret karaokézni, de mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha valaki szeretne vele énekelni 

Truss lelkes karaokeénekes. Egy tavalyi eseményen például a a Dirty Dancing híres filmzenéjét, a (I've Had) The Time Of My Life-t énekelte el Manchesterben. Viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki csatlakozna egy karaokeesthez, ahol ő is ott van.

A hírek szerint egy tavalyi adománygyűjtésen 22 ezer fontért vásárolta meg valaki a lehetőséget, hogy vele énekelhessen.