Hova jártak egyetemre a sikeres vezetők?

Siker2021. szept. 7.B.F.

Hasznos lehet áttekinteni, hogy a legnagyobb cégvezérek melyik főiskolára, egyetemre jártak – sokak szerint a megfelelő felsőoktatási intézmény kiválasztása nagy szerepet játszhat abban, hogy elsajátítsuk a megfelelő alapokat, amelyek aztán nagy jelentőséggel bírnak a siker szempontjából. Hol tanult Warren Buffett, Jeff Bezos, vagy éppen Elon Musk?

Warren Buffett

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway elnöke és vezérigazgatója 19 éves korában végzett a University of Nebraska–Lincoln intézményben, ahol gazdálkodástudományi szakra járt.

Kiskorától kezdve érdeklődött az üzleti élet iránt, így egyértelmű volt számára, hogy ezen a területen is tanul tovább.

Carl Douglas McMillon

Carl Douglas McMillon, a Walmart elnöke és vezérigazgatója 1989-ben diplomázott alapképzésen a University of Arkansas állami egyetemen, gazdálkodástudományból szerzett oklevelet. McMillon Jonesboróban, Arkansasban nőtt fel, majd szüleivel Bentonville-be költözött, itt él jelenleg is feleségével és két fiával. 

Elon Musk

Elon Musk, a SpaceX alapítója, vezérigazgatója és főmérnöke, valamint a Tesla vezérigazgatója 1997-ben végzett a Pennsylvaniai Egyetemen.

Fizikát és közgazdaságtant tanult, két diplomát szerzett.

Jeff Bezos

Jeff Bezos, az Amazon alapítója 1986-ban végzett a Princetoni Egyetemen.

A számítástudomány és villamosmérnökség területén szerzett oklevelet.

Larry Page 

Larry Page, akit főként a Google egyik társalapítójaként ismerjük, a Michigani Egyetemen számítástechnikusként szerzett diplomát. PhD tanulmányait a kaliforniai Stanford Egyetemen folytatta, de azt a mai napig nem fejezte be. Sergey Brin és Larry Page 

Sergey Brin

Szergej a középiskola után, 1990-ben a Marylandi Egyetemen kezdett tanulni, 1993-ban kiemelkedő minősítésű BS diplomát szerzett matematikából és számítástechnikából. Ennek köszönhetően elnyert egy állami ösztöndíjat, amivel beiratkozhatott a Stanford Egyetem számítástechnikai tudományos mesterprogramjára, amit 1995-ben, a szokásosnál egy évvel rövidebb idő alatt fejezett be, majd elkezdte a szakdoktori programját.

(via CEOWorld Magazine)