Kinek adhatja át a stafétabotot Jeff Bezos?

Siker2022. nov. 12.Növekedés.hu

Jeff Bezos legidősebb fiát már kis kora óta a kockázatvállalásra és a találékonyságra tanítja. Preston Bezos a Princeton Egyetemen tanul, és körülbelül 50 milliárd dollárt örökölhet.

A világ egyik leggazdagabb embere, Jeff Bezos az Instagram-oldalán szokott személyesebb információkat megosztani szüleiről, testvéreiről és jelenlegi barátnőjéről, Lauren Sánchezről, de a gyerekeiről nem láthatók fotók.

Volt feleségével, MacKenzie Scottal három fiút és egy Kínából örökbefogadott lányt nevelnek.

A gyerekekről keveset tudni. Legidősebb fia, Preston most körülbelül 22 éves, de a másik két fiúnak – akikről azt feltételezik, hogy tinédzserek – és az örökbefogadott lánynak még a nevét sem tudni.

Elsőszülöttként Preston örökölheti egyszer apja dollármillióit. Összegyűjtötték, hogy mit érdemes tudni róla.

Preston BezosForrás: @smithsoniannpg/Twitter

A Princeton Egyetemre jár

Preston 2000-ben született, és a hírek szerint a Princeton Egyetemre jár – ugyanarra az egyetemre, ahol édesapja is végzett 1986-ban. Keresztnevét apja középső (Jeffrey Preston Bezos) neve után kapta.

Már fiatalon elkezdték találékonyságra nevelni

2017-ben egy Los Angeles-i rendezvényen tartott beszédében Jeff Bezos a sikeres gyerekek nevelésének módszeréről beszélt – ritka alkalmak egyike, amikor betekintést engedett abba, milyen elvek alapján nevelték fel Prestont.

Elmondása szerint amikor a gyerekek kicsik voltak, hagyta, hogy éles késekkel és elektromos szerszámokkal játszanak.

Azáltal, hogy engedte, hogy a gyerekek kockázatot vállaljanak és önállóak legyenek, találékonyságra tanította őket – ami szerinte nagyon fontos tulajdonság az üzleti és a mindennapi életben is.

Preston főleg reggelente tölt sok tölt apjával

Bár már nem ő az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos más vállalkozásokat is vezet, így általában nagyon elfoglalt: ő a Blue Origin űrkutatási vállalat alapítója és a The Washington Post tulajdonosa is.

Ügyel rá ugyanakkor, hogy a mindennapjai ne rohanással teljenek, próbál mindig időt szakítani a gyerekeire, köztük Prestonra is.

Bezos "szeret újságot olvasni, kávézni, a gyerekeivel reggelizni, mielőtt azok iskolába mennek" – mesélt egyszer a reggeli rutinjáról.

Egyre többet jelenik meg nyilvánosan

Preston például részt vett apjával 2020-ban az Oscar-gálán, mivel az Amazon francia filmje, a Nyomorultak (Les Misérables), jelölést kapott a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában, de azóta is egyre többször kapják lencsevégre a fotósok.

Nyáron például azért került az újságok címlapjára, mert testvéreivel együtt elmentek egy családi vacsorára apja és párja társaságában egy felkapott étteremben Los Angeles-ben.

Hatalmas örökség várhat rá

Ha Jeff Bezos és exe, MacKenzie Scott úgy döntenének, hogy összevonják jelenlegi nettó vagyonukat, amely körülbelül 157, illetve 39 milliárd dollár, és egyenlően osztanák el a gyerekeik között, akkor Preston öröksége a becslések szerint 49 milliárd dollárra rúgna. Az örökség összege azonban még változhat, mivel szülei vagyona a jövőben tovább gyarapodhat.