Még egy sikeres ember, aki hajnalban kel - Az Apple-vezér 4-kor kezdi a napot

Siker2020. feb. 12.D.J.

Válassz egy olyan munkát, amelyet szeretsz csinálni és soha az életben nem kell majd dolgoznod – már majdnem 2500 éve, hogy a híres filozófus Konfuciusz előállt ezzel a mondással. A szavait manapság a coach-ok és tanácsadók szívesen idézgetik. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook azonban nem ért vele egyet.

A New Orleans-i Tulane Egyetem egyik rendezvényén mondta el, hogy szerinte ez a népszerű bölcsesség sajnos nem igaz. Mint visszaemlékezett: Steve Jobs még 1998-ban győzte meg, hogy hagyja ott az előző munkahelyét a Compaqnál és helyette csatlakozzon az Apple csapatához. Akkoriban az almás cég épp a csőd szélén állt. Olyan számítógépeket gyártottak, amelyekből úgy tűnt senki nem kér. Jobs új irányba akarta vinni a vállalatot.

Én pedig mindennek a részese akartam lenni

– eleveníti fel a múltat Cook. A cégvezér ugyan szereti, amit csinál, de ettől még vigyáznia kell rá, hogy a mindennapokat jellemző kemény munka ne viselje meg túlságosan. Az Apple vezér saját elmondása szerint minden nap hajnali 4 órakor kel. Az első egy órában az ügyfelek visszajelzéseit, illetve olyan kommenteket olvas, amelyek a céget érintik. Ezután edzeni megy. A mozgás abban is segít, hogy a stressz szintje ne szálljon el. Cook úgy véli: ha megtalálod azt a hivatást, amelyért igazán lelkesedni tudsz, akkor nagyonis keményen fogsz dolgozni. De mindez nem fog zavarni.