Mit sportolnak a sikeres vezetők?

Siker2021. márc. 7.B.F.

A híresebb vezérigazgatókról általában mindenki tudja, milyen sikereket érnek el az üzleti életben, de kevesen tudnak a sport iránti szenvedélyükről. A tanulmányok szerint a sportolás segíti az egészséges versenyszellem kialakulását, ugyanakkor megtanít az együttműködésre, valamint a vereség kezelésére is. Következzen pár olyan sikeres vezető, akik rajonganak a sportért.

Richard Branson – sárkányszörf

Richard Branson milliárdos vállalkozó kedvenc sportja a kiteboarding, amely kitesurf vagy sárkányszörf néven is ismert, és egy olyan egy extrém sport, ami a vízisí és a sárkányeregetés egyfajta kombinációja. Branson szeret minden olyan aktív tevékenységet folytatni, amely segítségével fitt és hatékony marad, így nem meglepő, hogy ez a sport a kedvence – írja a Business Insider.

Bill Gates – tenisz

Bill Gates, a Microsoft társalapítója szabadidejében sokat teniszezik. Elmondása szerint szeretne jó formában maradni, ezért tölt sok időt a teniszpályákon. Rajong a profi körversenyekért és gyakran látogatja a tenisztornákat is.

Michael Bloomberg - síelés

New York volt polgármestere lelkes síelő, ugyanakkor kevés ideje marad kikapcsolódásra, szinte sosem vesz ki szabadságot. Elmondása szerint az ideális utazás számára síeléssel és golfozással telne. Nem bízza a véletlenre a dolgot: Bloomberg egy előre lefoglalt lakosztállyal rendelkezik a Mountain Haus síközpontban, a coloradói Vailban, és tagja az exkluzív Game Creek Club étteremnek is, amely egy sípálya közepén található.

Sam Walton – tenisz

A Walmart alapítójának tenisz iránti szenvedélyéről sokáig nem tudott senki, csak azután derült ki, hogy önéletrajzi könyvében szót ejtett róla. Egész pontosan a „fehér sport” iránti megszállottságáról írt. Walton általában az ebédszüneteiben teniszezett, és teljesen mindegy volt neki, ki ellen játszik, mindaddig, amíg ellenfele hajlandó volt mindent megtenni a győzelemért egy olyan emberrel szemben, aki nem szeret veszíteni – írja az ahsaa.org.

Wende Zomnir  snowboard

Az Urban Decay kozmetikai vállalat társalapítója és kreatív igazgatója, Wende Zomnir egy fiatal és sikeres hölgy, aki tele van energiával és tehetséges az üzleti életben is. Az üzleti világban felmerülő kihívások azonban nem hasonlíthatók össze azzal az extrém időtöltéssel, amellyel Zomnir szabadidejét tölti. Amikor éppen nem egy nagy kozmetikai vállalatot vezet, snowboardozni megy: a kedvence amikor a snowboardra erősített lábbal ugrik ki egy helikopterből.

Jack Welch – jégkorong

Jack Welch amerikai üzletember, a General Electric korábbi elnöke és vezérigazgatója. Fiatalkorában Welch jégkorongozó volt, sikeres karrierrel, egészen a csapatkapitányi pozícióig vitte. Önéletrajzában elárulta, hogy a jégkorongnak köszönhetően sikerült építenie az önbizalmát, és a sport segített a csapatszellem kialakításában is, ami pedig megkönnyítette a másokkal való jó játékot.