15 millió búzaszemből összeöntötték a Kárpát-medencei búzát

Hírek2023. aug. 19.MTI

A magyarságban töretlenül jelen van az összetartozás elemi érzése - hangoztatta az agrárminiszter szombaton Szolnokon, a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén.

Nagy István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ), a Magyarok Kenyere Alapítvány, valamint Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendezett eseményen arról beszélt, hogy a program egy bő évtizede egyfajta új nemzeti ünnepé nőtte ki magát: az önzetlen segítőkészség, a nemzeti összetartozás alulról szerveződő ünnepévé, az összmagyarság ünnepévé.

Kenyerek a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Szolnokon, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2023. augusztus 19-én.

Kenyerek a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntés ünnepén Szolnokon, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2023. augusztus 19-én. MTI/Rosta Tibor

A miniszter megköszönte a gazdák munkáját, akik viszontagságos, nehéz időszakban kiválóan helyt álltak. Ennek eredménye, hogy "ma itt az új kenyér az asztalon" és az ország kenyere egész évben biztosítva van - hangoztatta.