Mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztenek a kkv-knak

Hírek2021. feb. 11.MTI

Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. a szolgáltatási szektorban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások üzleti, operációs és üzletvezetési hatékonyságát növelő, mesterséges intelligencián alapuló szoftver kifejlesztésén dolgozik, a projekt összköltségvetése 606 millió forint - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A "RoboManager" elnevezésű szoftver megalkotásához a cég 389,69 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A program a tervek szerint képes lesz arra, hogy folyamatosan monitorozza a vállalkozás működését és jelezze az anomáliákat, illetve mint üzletviteli tanácsadó a beépített legjobb gyakorlatok és versenytársi összehasonlítások alapján javaslatokat tegyen a hatékonyság növelésére.

A közlemény rámutat: a gyorsuló adatforradalom miatt a kkv-k egyre nagyobb kihívással szembesülnek az operatív szintű cégvezetés hatékonyságának növelésében, ami versenyképességük egyik pillére. A hatékonyság növelése pedig egyre inkább az adatelemzéseken alapuló legjobb gyakorlatok alkalmazásán keresztül lehetséges.

A fejlesztést indokolta, hogy a piacon nem található olyan egységes és integrált megoldás, amely a teljes értéklánc értékteremtő folyamatait képes felölelni, illeszkedik a szolgáltató szektor specialitásaihoz, gyorsan bevezethető, illetve rugalmasan testre szabható.

A kkv-k hatékonyságának növelésére szolgáló szoftver kialakítása 2020. októberében kezdődött, a projekt 2023 szeptemberéig tart, a hároméves fejlesztést követően léphet a piacra a szoftver.

Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. 6 éve működik, mesterséges intelligencián alapú szoftvermegoldásokat készítésével, illetve cégeknek nyújtott IT tanácsadással foglalkozik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2019-es lezárt üzleti évben az IncepTech nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, míg egy évvel korábban 768,6 millió forint volt. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 299,7 millió forint volt, egy évvel korábban még 83,8 millió forint nyereséggel zárt.