A Mol megveszi a hazai Marché éttermeket működtető céget

Hírek2021. márc. 11.MTI

Megvásárolja a Mol a Marché International vállalatot, amely kilenc magyarországi Marché éttermet működtet töltőállomások mellett - közölte a Mol Magyarország csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a megállapodás összhangban van a Mol csoport frissített hosszú távú stratégiájával, amely kiemelt hangsúlyt fektet a fogyasztói szolgáltatások fejlesztésére.

A közlemény idézi Ratatics Pétert, a Mol csoport fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta: az éttermek kulcsfontosságú töltőállomások mellett találhatók, így komplex szolgáltatási pontokat hozhatnak létre a Fresh Corner márka alatt.

A 2015-ben elindított Fresh Corner koncepció alapján a Mol a töltőállomásain nemcsak üzemanyagot, hanem kávét, szendvicseket és péksüteményeket is kínál. A vásárlók már 185 helyszínen találkozhatnak a lánccal. A koncepció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fogyasztói szolgáltatások üzletág 2020-ban rekord eredménnyel, 510 millió dollárral (156 milliárd forinttal) növelte a vállalatcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményét (EBITDA) - közölte a Mol.

A tranzakció zárásához szükséges egyebek mellett a versenyhatósági jóváhagyás.