A vendéglátás számos területét, köztük a repoharak visszaváltását is forradalmasíthatja a Mastercard megoldása

Hírek2022. szept. 28.Növekedés.hu

Bér és borravaló küldése közvetlenül a személyzet kártyájára, beszállítók kifizetése, vagy akár a repoharak betétdíjának kártyára történő utalása néhány másodperc alatt – néhány példa arra, hogy a Mastercard Send hogyan teheti gyorsabbá, gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

A Mastercard Send egy közel valós idejű fizetési platform, amely lehetővé teszi az emberek és szervezetek számára, hogy világszerte pénzt küldjenek és fogadjanak. A kereskedők azonnali visszatérítést nyújthatnak a vásárlóknak, míg a felhasználók gyorsan fizethetnek egymásnak, vagy akár érintésmentesen tölthetik fel előre fizetett kártyáikat és digitális pénztárcáikat.

A Mastercard Send egy olyan fizetési megoldás, amely közel valós idejű fizetéseket tesz lehetővé közvetlenül a címzett kártyájára. Az elmúlt években egyre nagyobb számban fordultak elő peer-to-peer fizetések, de a megoldás a vállalkozások számára is egyértelmű előnyökkel jár. Ez egy olyan szolgáltatás, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és intelligensebbé teszi a pénzátutalást - így az emberek nemcsak választási lehetőséget, hanem zökkenőmentes fizetési élményt is kapnak

mondta Racskó Tamás, a Mastercard új fizetési platformokért felelős CE vezetője.

A repoharak örökké aktuális dilemmája jól mutatja e szolgáltatás előnyeit: van egy környezetileg fenntartható kezdeményezés, amelynek működtetése jelentős munkaterhet ró a vendéglátósokra és nem kívánt bonyodalmakat okoz a vendégeknek, annak ellenére, hogy már létezik rá hasznos és könnyen használható digitális megoldás. A Mastercard Send segít a vendéglátóiparnak e kihívások leküzdésében azáltal, hogy a repoharak betétdíját közvetlenül a vendég kártyájára utalja. Az érintésmentes fizetés már most is elérhető e poharak kölcsönzésekor, és a visszatérítés lehetővé tétele a POS-terminálokon egyszerűen a kártyák és okostelefonok használatával lenne a logikus következő lépés. Ez a megoldás megkerülhetné a kellemetlenül hosszú sorbanállási időt és a készpénzhasználattal járó bonyodalmakat, valamint egyszerűsítené a mai összetett rendszereket.

A Mastercard Sendet a meglévő fizetési szolgáltatója is biztosíthatja a vendéglátóhelynek, de akár másikkal is leszerződhet, mivel a szolgáltatás egy egyszerűsített, API integráción keresztül is bevezethető.

Nem véletlen, hogy legyen szó akár egy kisvállalkozásról vagy egy nagyvállalatról, a Mastercard Send számos megoldást kínál. Magánszemélyként fizethetünk így a villanyszerelőnek, cégvezetőként az alkalmazottaknak és az alvállalkozóknak, online vásárlásokhoz kapcsolódóan pedig pénzvisszatérítésre is van lehetőségünk – ez utóbbi funkció itthon már el is érhető az egyik legnagyobb műszaki webshop oldalán.  A szolgáltatás lehetővé teszi a fogyasztók és a vállalkozások számára, hogy biztonságosan, szinte valós időben, közvetlenül számlákra küldjenek és fogadjanak pénzt, minden olyan fizetési helyzetben, ahol bankkártya használható - legyen az egy fizikai POS terminál vagy egy online áruház pénztára.

Ahogy a kártyás technológiáknál megszokott, a szolgáltatás nem csak itthon működik, más országokban is ugyanúgy használható, ugyanazzal az egyszeri technikai fejlesztéssel.