Az amerikai elnökjelöltnő akkor is tovább küzd, ha ma Trump nyer

Hírek2024. jan. 23.F. P.

Ma este lesz a sorsodöntő republikánus előválasztás New Hampshire államban, ahol már csak két jelölt, Nikki Haley és Donald Trump verseng egymással.

Nikki Haley, aki egyedül maradt szemben Donald Trumppal az amerikai republikánus párt elnökjelöltségért folytatott küzdelmében, ma bejelentette, hogy akkor is folytatja a kampányt ha, ha ma nem ő nyer.

A mai még csak a második republikánus előválasztás, és még sok másik van hátra a többi államban, így még hosszasan versenghetnek a jelöltek, ehhez persze rengeteg pénzre van szükség.

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és egykori amerikai ENSZ-nagykövet a New Hamphire-i Hamptonben kampányol a New Hampshire állambeli republikánus előválasztás napján, 2024. január 23-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/C. J. Gunther

Nikki Haley mögé pár hónapja komoly támogatók álltak, és ha folytatja a küzdelmet, továbbra is kell, hogy támogassák. Az elnökjelöltek rengeteg reklámidőt vásárolnak, sokat utaznak, gyűléseket tartanak, ehhez termeket kell kibérelniük: ezt finanszírozni kell, mégpedig meghatározott szabályok szerint.

A mai bejelentés arra utalhat, hogy Nikki Haley biztosítottnak látja a további kampányt.