Budapest második alkalommal ad otthont a Singapore FinTech Festival hivatalos társrendezvényének

Hírek2021. nov. 11.Növekedés.hu

Az MNB immáron második alkalommal rendezi meg a „World FinTech Festival in Budapest” eseményt november 11-12 között, együttműködésben a 2021. évi Singapore FinTech Festivallal (SFF). A 11 globális partnerrendezvény közé Európából Koppenhága mellett Budapest került kiválasztásra, mint hivatalos társrendező.

Singapore FinTech Festival (SFF) a világ legnagyobb pénzügyi digitalizációs és innovációs eseménye, melyet a Szingapúri Monetáris Hatóság, a Monetary Authority of Singapore (MAS) szervez. Az idén hatodik alkalommal megrendezett fesztivál 2021. november 8-12. között zajlik, melyet a világ több FinTech központjából közvetítenek. A rendezvényt öt napon át online követheti a közönség. Az MNB az SFF partnereként ad otthont a „World FinTech Festival in Budapest” hivatalos társrendezvénynek.

Az MNB által szervezett World FinTech Festival in Budapest 2021. november 11-i napján rangos és nemzetközi szinten elismert szakemberek adnak elő és vesznek részt tematikus panelbeszélgetésekben.

A konferenciát Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyitja meg, ezt követően Baranyi András, a Külgazdasági és külügyminisztérium keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára, illetve Andrew McCormack, a BIS Innovation Hub szingapúri irodájának vezetője köszönti a résztvevőket. Ezt követően többek között előadást tart Claire Calmejane, a Societe Generale csoport innovációs vezetője, Michal Braverman-Blumenstyk, a Microsoft alelnöke és IT biztonsági megoldásokért felelős technológiai vezetője, valamint John A Rolle, a Bahama szigeteki jegybank elnöke is, akik világszinten az egyik első jegybankként vezettek be széles körben digitális jegybankpénzt. A konferencián a digitális platformok, a fenntartható és decentralizált pénzügyek, a kiberbiztonság, illetve a digitális jegybankpénz mellett szó lesz a FinTech területén folyamatosan fejlődő oktatás új irányairól is.

A november 12-ei napon a szingapúri magyar nagykövetség szervezésében sor kerül az első Magyarország–Szingapúr FinTech Business Fórumra a két ország FinTech szövetségeinek, jegybankjainak és vállalatainak bevonásával Szingapúrban.

2020-ban a Szingapúri Monetáris Hatóság (The Monetary Authority of Singapore, MAS) és az MNB együttműködési megállapodást írt alá a Szingapúr és Magyarország közötti FinTech innovációkkal kapcsolatos közös munka erősítése érdekében. Idén pedig a magyar és a szingapúri FinTech szövetségek közötti együttműködési megállapodás kerül aláírásra.

Az SFF a pénzügyi, üzleti, kormányzati, technológiai és az akadémiai élet világszinten is vezető szereplőit vonultatja fel. Az idei rendezvény a „Web 3.0 and its impact on financial services” („Web 3.0 és hatása a pénzügyi szolgáltatásokra”) tematikát állítja a középpontba. A Web 3.0 magában foglalja az elosztott főkönyvi technológia (distributed ledger technology, DLT) használatát is, amely új üzleti modelleket és decentralizált infrastruktúrákat hozhat létre a digitális gazdaságban. Szintén jelentős lehetőségek rejlenek a Web 3.0 kiaknázásában a hatékonyabb pénzügyi közvetítés területén, valamint olyan kulcsfontosságú célok elérésben, mint például a fenntarthatóság és a pénzügyi bevonódás. Az öt napos rendezvényre a jegyek az alábbi linkre kattintva vásárolhatók.

További információ a www.wffinbudapest.hu és a www.fintechfestival.sg weboldalon található.

A „World FinTech Festival in Budapest 2021” társrendezvény az MNB YouTube csatornáján is megtekinthető élőben.