Együttműködik a jövőben a NÚSZ Zrt. és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Hírek2021. júl. 28.Növekedés.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatok segítése érdekében fog össze, kiemelten a közlekedéssel összefüggő események tekintetében. Az erről szóló együttműködési megállapodást Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója és Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, az NBT elnöke írta alá a mai napon.

Társaságunk évek óta fokozott figyelmet fordít a közlekedésbiztonság témakörére, rendszeresen hívjuk fel az utazóközönség figyelmét az óvatosság, az egymásra való odafigyelés, a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Felelősen gondolkodó állami vállalatként úgy döntöttünk, tovább bővítjük ezt az önként vállalat feladatunkat, és annak érdekében, hogy ez minél eredményesebb legyen, egy komoly szakmai együttműködésbe kezdünk a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal.

– mondta Bartal Tamás vezérigazgató.

Amikor a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködésre kap felkérést, az számunkra azt jelenti, hogy tevékenységünket megismerve bíznak a hatékony közös munka sikerében. Az együttműködésünk alapja ezúttal is a közös cél és a tenni akarás, mely kézzelfogható eredményeket hozhat az emberek biztonságérzetének növelésében. Ennek során örömmel osztjuk meg az általunk kidolgozott, és alkalmazott módszereket, melyek mind a kommunikáció, mind a képzések területén újszerű megoldásokra törekszik

- mondta  Dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

Az együttműködés keretében a két szervezet a tapasztalataik és a meglévő jó gyakorlatok kölcsönös megosztásán túl a jövőben közös kampányokat indít a témában, továbbá részt vesznek ahhoz kapcsolódó szakmai konferenciákon és egyéb rendezvényeken, valamint támogatják a közös bűnmegelőzési programok szervezését a veszélyeztetett célcsoportok számára.