Felsőoktatásban tanulók lendíthetik előre az agrárinnovációt

Hírek2022. márc. 10.Növekedés.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programja idén is megszervezi egyetemistákat megszólító eseményét, egy 24 órás innovációs ötletverseny keretében. A NAK TechLab Hackathon elnevezésű versenyre felsőoktatásban tanuló fiatalok megoldási ötleteit várják az agráriumban fellelhető kihívásokra.

Az agrárium, illetve az agrár karrierút népszerűsítését tűzte ki célul a NAK TechLab egyetemi ötletversenye, melyet – a Design Terminal szakmai támogatásával – 2022. május 6-7-én rendeznek meg. A verseny a különböző területeken tanuló diákokat átfogó módon szólítja meg, hiszen nem csak az agrár szakokon tanulókat várja; bármely felsőoktatásban tanuló hallgató jelentkezhet rá.

Úgy tartják rólunk, magyarokról, hogy kreativitás, az újra való nyitottság és vállalkozói szellem jellemez bennünket – amire büszkék is vagyunk. A NAK TechLab program keretében kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok megszólítására, hiszen a fiatal generáció az, mely új lendületet, fejlődést hozhat az agráriumba. A verseny során nyújtott agrárszakmai mentorálás pedig egyedülálló lehetőség a projektek fejlődése szempontjából.

emeli ki a verseny kapcsán Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A hallgatói csapatok a hazai agrárium égető kihívásaira dolgozhatnak ki innovatív megoldásokat. Így például a precíziós növénytermesztésbe beilleszthető digitális megoldásokat, melyek segítik a termelők hatékonyságát, ezen túlmenően a munkaerőhiányra, vagy az állattenyésztés területén az energia-felhasználás, illetve a takarmány-felhasználás optimalizálására hozott ötleteket is várnak, de a gazdálkodókat egyre inkább érintő fenntarthatósági témakörben is lehet jelentkezni.

A versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezését várják.

A versenyt online elődöntő előzi meg, az itt legjobbnak ítélt csapatok a 24 órás versenybe kerülnek, ahol üzlet- és termékfejlesztési, valamint agrárszakmai mentorok segítségével tökéletesíthetik ötleteiket. A fiatalok a verseny másnapján – prezentáció keretében – szakmai zsűrinek mutatják be a kidolgozott koncepciókat. A legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, valamint különdíjak is kiosztásra kerülnek; nagy összegű repülőjegy-utalvány, elektronikai termékek vásárlására szóló utalvány, konferencia-belépő, gyárlátogatás, illetve további, szakmai jellegű díjak.

A verseny kapcsán a szervezők 2022. március 30-án online tájékoztató eseményt tartanak, ahol a legfontosabb információkat is megosztják, illetve az érdeklődő hallgatók feltehetik kérdéseiket.

Az online tájékoztató eseményre regisztrálni itt lehet: https://bit.ly/363BhGB

További részletek és jelentkezés: www.naktechlab.hu/hackathon2022