Fontos elismerésben részesült az Európa szerte ismert nagybank

Hírek2023. dec. 19.Növekedés.hu

Az UniCredit az első páneurópai bank, amely elnyerte a nemek közötti egyenlőségért és befogadásért járó Global EDGE tanúsítványt. Ezt – az olasz, a német és az osztrák bankok után – a magyar, a bolgár, a cseh és szlovák, a román, a horvát és a szerb bankoknak a sokszínűség és befogadás érdekében tett erőfeszítései tették lehetővé. Ezzel az UniCredit az első bank, amely Európa 10 országában rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal.

A holisztikus keretrendszerrel rendelkező EDGE tanúsítvány a sokszínűség, egyenlőség és befogadás (DE&I) vezető globális szabványa, amelynek középpontjában a munkahelyen a nemek közötti egyenlőség áll. Az UniCredit EDGE minősítése mostanra a bankcsoport dolgozóinak több mint 80%-ára kiterjed, ezzel a pénzintézet jogosulttá vált a globális minősítésre. A minősítés megszerzéséhez az UniCredit bankjai szigorú, harmadik fél által végzett ellenőrzésen vettek részt, amely kiterjedt az utánpótlási folyamatok, a béregyenlőség, a szabályozások és gyakorlatok hatékonysága, valamint a szervezeti kultúra befogadó jellegének mérésére. 

Az EDGE tanúsítvánnyal rendelkező UniCredit bankok elkötelezettek a nemek közötti egyenlőség és befogadás munkahelyi előmozdítása mellett, és követik az EDGE cselekvési terveit. A tervek a tanúsítási folyamatok eredményein alapulnak, és olyan kötelezettségvállalásokat tartalmaznak, mint – többek között – a nők képviseletének biztosítása közép- és felsővezetői szinteken, a folyamatos előrelépési lehetőségek és az egyenlő bérezés megteremtése, valamint – a törvényben előírtnál hosszabb – fizetett apasági szabadság igénybevételének ösztönzése.

Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója elmondta:

Az UniCredit példát mutat a fenntartható üzleti gyakorlatok terén Európában. Büszke vagyok arra, hogy mi lettünk a banki iparág első szervezete, amely 10 országban rendelkezik EDGE tanúsítvánnyal, és az első páneurópai bank, amely globális tanúsítvánnyal rendelkezik. A nemek közötti sokszínűség, a méltányosság és a befogadás a kultúránk szerves részét képezik, és megerősítik a világos elvek és értékek iránti elkötelezettségünket. Ennek az előrelépésnek köszönhetően az UniCredit kiérdemelte a rangos globális minősítést. Csapatunk sokszínűsége megteremti azt a befogadó környezetet, amely szükséges ahhoz, hogy a legjobb megoldásokat nyújtsuk növekvő európai ügyfélkörünknek.

Aniela Unguresan, az EDGE Certified Foundation alapítója hozzáfűzte: 

Az UniCredit globális EDGE tanúsítás megszerzésével elért eredménye üzleti szempontból is megváltoztatja az életet. A bankcsoport 2022-ben öt üzleti egységével kezdte a tanúsítási folyamatot, és most további hatra bővítette, hogy a teljes munkaerő több mint 80%-át lefedje. A csoport ezzel elkötelezettséget mutat a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás mint a fenntartható siker mozgatórugói iránt. A globális tanúsítási folyamatban való részvételük azt mutatja, hogy az UniCredit bízik az EDGE-ben mint önkéntes szabványban és független tanúsítványban, egyúttal stratégiai lépés is ez részükről a sokszínű tehetségre való támaszkodás érdekében, új mércét állítva fel a mindenki számára befogadó és méltányos munkahelyek tekintetében. Azzal, hogy az UniCredit megszerezte globális EDGE tanúsítványát, fontos szerepet játszik az üzleti élet jövőjében – hogy az sokszínű, méltányos, befogadó és kivételesen innovatív legyen. Gratulálunk!