Gulyás Gergely: Nem támogatjuk a brüsszeli bürokraták fizetésemelését

Hírek2023. okt. 25.MTI

A magyar kormány nem támogatja az uniós költségvetés-módosítási javaslatot - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón szerdán.

A politikus azt mondta: több okból sem támogatják a javaslatot. Elfogadhatatlannak tartják, hogy "Brüsszel több pénzt kér". Kijelentette, a migránspaktum végrehajtását a kormány összeegyeztethetetlennek tartja Magyarország érdekeivel, és ellentétesnek Európa érdekeivel is.

A brüsszeli bürokraták fizetésemelését sem tudják támogatni

- folytatta.

Közlése szerint jelenlegi formájában nem tartják jónak az Ukrajna támogatására vonatkozó részt sem. A javaslat szerint ugyanis négy évre adna támogatást az unió Ukrajnának.

Nem tartják jónak, hogy Ukrajna támogatását beemeljék az uniós költségvetésbe - húzta alá.

Eddig 445 magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből

- mondta Gulyás Gergely.

A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy tegyenek meg mindent a túszok kiszabadítása érdekében. Hozzáfűzte: Magyarország sokat tett a veszélyben élő magyar állampolgárok kiszabadításáért. Jelezte ugyanakkor, hogy 15 magyar továbbra is Gázában tartózkodik.

Mindannyian épségben vannak

- hangsúlyozta, megjegyezve: velük folyamatos a kapcsolattartás.

Közölte: négy családról van szó, tíz kiskorú gyermekkel. A legfiatalabb gyermek négy hónapos - mondta, hozzáfűzve: a kormány mindent megtesz a kint rekedt magyarok mielőbbi hazatérése érdekében.