Ismét Borbély Attila lett a Magyar Közgazdasági Társaság Sportközgazdasági Szakosztályának elnöke

Hírek2024. márc. 26.Növekedés.hu

Borbély Attila egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem professzor emeritusát, a MOB tb. tagja, a Magyar Telekom Nyrt. Felügyelőbizottságának elnökét, a Magyar Torna Szövetség alelnökét választotta ismét elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság Sportközgazdasági Szakosztálya.

Az online tisztújítás során a tagok megerősítették a szakosztályi társelnöki pozíciójukban Bács Zoltán egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem kancellárját, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség alelnökét, a MOB tagja és Nagy Zoltánt, a Magyar Telekom Nyrt. biztonsági főigazgatója, az E-sport Szövetség alelnökét. Nem történt változás a szakosztályi titkári poszton sem: e tisztet továbbra is Gergics Tünde közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza, a Költségvetési Tanács szakértője, korábbi válogatott RG-versenyző töltheti be.

A szavazó tagok egyhangúlag támogatták, hogy az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek legyenek: Becsky András, a Magyar Úszó Szövetség általános alelnöke, a MOB Felügyelőbizottságának tagja; Beke-Martos Gábor, az ELTE tanácsadója, az MKT Felügyelőbizottságának tagja; Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség sportszakmai igazgatója; Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja; Dékán Tamás, a Debreceni Sportcentrum gazdasági igazgatója; Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, a MOB marketingmenedzsere és Terták Elemér, az MKT elnökségi tagja, az Európai Bizottság belpiaci főigazgatóságának pénzügyi intézményekért felelős korábbi igazgatója.