Jövőbe mutató megoldások jellemzik az OTP Bank új irodaházát

Hírek2022. jún. 3.Növekedés.hu

A stabilitást, az összetartást, összetartozást szimbolizálja az OTP Bank új, XIII. kerületi Madarász utcai, 84 ezer négyzetméteres irodaháza. A számos innovatív megoldással most elkészült épület több mint háromezer fő számára biztosít közösségi és irodateret. Már a munkatársak beköltözése is megkezdődött.

Ma átadták az OTP Bank új irodaházát a XIII. kerületi Madarász utcában. A Market Zrt. kivitelezésében épült, M12 nevet viselő irodaház hét emelet magas, három szint földalatti mélygarázs tartozik hozzá. Az új ingatlan kívül-belül ötvözi a természetközeliség jegyeit, így még komfortosabbá teszi a munkakörülményeket.

Az M12 nem csupán egy irodaház, sokkal inkább szimbólum, azt az erőt és stabilitást jellemzi, amely magát az OTP Csoportot is. Korábban nem tapasztalt kihívásokban bővelkedő időszakban épült az irodaház, amely épp olyan lett amilyennek megálmodtuk. A tekintélyes komplexumban kiemelt figyelmet fordítottunk a közösségi terek ideális kialakítására, hiszen az összetartás, a közösség ereje komoly szerepet játszik a bank sikereiben. A kivitelezés során nem engedtünk sem a minőségből, sem az innovatív megoldásokból

– fejtette ki a megnyitó eseményen Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A mintegy négy év alatt megvalósult beruházás volumenét tekintve az elsők között van a hazai irodafejlesztési piacon.

A közel 13 ezer négyzetméteres telken felépült, több mint 84 ezer négyzetméteres komplexum a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer GOLD fokozatával rendelkezik.

Ezt a címet azért nyerhette el az M12 irodaház, mert olyan jövőbemutató és fenntartható megoldásokat alkalmaz, mint a korszerű gépészeti és elektromos rendszerek, a mennyezeti fűtés-hűtés, a hőszivattyú hulladékhőjének hasznosítása a melegvíz előállításához, az esővíz újrahasznosítása vagy az okos világításvezérlés. Az épületben korszerű menedzsment rendszer is működik a különböző energia ellőállító eszközök hatékony üzemeltetése érdekében. A parkolóházban számos elektromos autótöltő is rendelkezésre áll.

A természetes fénnyel ellátott irodaterek, a saját belső park, a zöldített tető, az épületen belüli egzotikus növényszigetek mind a biofília jegyében születtek. A belső tereket világos színvilág, emberközpontú helyiségek jellemzik.

A komplexum belsőépítészeti fókuszában a természetből vett textúrák és minták álltak. Az irodaépület több étkezési lehetőséget, modern kávézót is kínál a munkatársak számára. Aki pedig a magasban keresi a feltöltődést két meeting között az a tetőkertekben is különleges növényekkel, méhlegelővel, illetve látványos levendula ültetvénnyel találkozhat.