Kiderült mennyivel nőhet a BKV dolgozók fizetése - megszületett a megállapodás

Hírek2023. feb. 13.MTI

Elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodástervezetet a BKV Zrt. munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői hétfőn - közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményük szerint a megállapodást a BKV igazgatóságának jóváhagyása után írhatják alá, még várhatóan ebben a hónapban.

A tervezet szerint az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 15 százalék: a főállású munkavállalók személyi alapbérfejlesztésének mértéke február elsejétől minimum 12 százalék, az úgynevezett 13-16 HAY munkaköri szinteken 15 százalék, míg a 7-12 HAY munkaköri szinteken 16 százalék.

A főállású munkavállalók részére a vállalatnál megszakítás nélkül eltöltött idő elismeréseképpen, a már működő bértarifarendszer részeként az alapbérbe építve szenioritási rendszert alkalmaznak - írták.

A BKV közölte, a tervezet továbbá a többi között rendelkezik a Budapest-pótlék rendszerének fokozatos bevezetéséről, a bérfelzárkóztatásról, különös tekintettel a kulcsemberekre, a hiányszakmákban dolgozókra, a diplomás munkavállalókra és a mérnökökre.