Lendületben az OTP Egészségpénztár

Hírek2019. nov. 20.Növekedés.hu

Nem csökken az egészségügyi öngondoskodás iránti igény az OTP Egészségpénztár legfrissebb adatai alapján. Az idei harmadik negyedévben az egyéni befizetések összege 28 százalékkal bővült 2018 azonos időszakához képest

Így, a munkáltatói befizetések csökkenése ellenére az összes befizetés összege a tavalyi szinten maradt. Azonban az OTP Egészségpénztár az úgynevezett célzott támogatásokkal szeretné aktivizálni a munkáltatókat.

Az egyéni befizetések és az egészségügyi szolgáltatások tartják lendületben az egészségügyi öngondoskodást az OTP Egészségpénztárnál. Az elmúlt negyedévben az egyik legnagyobb hazai egészségpénztárhoz összesen több mint 1,8 milliárd forintnyi egyéni befizetés érkezett, ami 28 százalékkal haladja meg a tavalyi harmadik negyedév 1,4 milliárd forintos eredményét. A munkáltatói befizetések összege a 2019-es év harmadik negyedévében 538 millió forint volt, ami 44 százalékos csökkenést jelent 2018 azonos időszakához képest. Az egyéni befizetések bővülésének köszönhetően összes harmadik negyedéves befizetés összege a tavalyi szinten stabilizálódott, összesen 2,35 milliárd forintott tettek félre az OTP Egészségpénztár tagjai az egészségükre.  

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a munkáltatóknak kulcsszerepe lehet a munkavállalók egészséges életmódjának támogatásában:

Mi az OTP Egészségpénztárnál küldetésünknek tekintjük, hogy valódi partnerek legyünk tagjaink számára az egészséges életmód megteremtésében. Ebben a munkáltatói partnereinkre is számítunk. ezért dolgoztuk ki első között a célzott támogatások rendszerét, melynek köszönhetően a munkaadók kedvezményes, 38,35 százalékos adókulcs mellett biztosíthatnak munkavállalóik részére többek között egészségügyi szűréseket, vagy hamarosan a Hello Egészség biztosítási csomagnak köszönhetően komplex egészségbiztosításokat.

A befizetések kapcsán az ügyvezető kiemelte:

Pénztárunknál alig hat év alatt duplájára emelkedett az egészségügyi ellátásokra fordított kifizetések összege. Amíg 2013-ban, erre a célra még 1,4 milliárd forintot költöttek tagjaink, addig idén már arra számítunk, hogy ez az összeg meghaladja majd a 3 milliárd forintot. Ehhez a megváltozott igényhez alkalmazkodtunk, amikor idén megerősítettük stratégiai partnerségünket a Budai Egészségközponttal, valamint amikor több mint 160 ezer tagunk számára biztosítottunk egészségbiztosítási szolgáltatásokat havi 119 forint ellenében.

A magánegészségügyi költések felfelé ívelő tendenciáját az idei harmadik negyedéves adatok is igazolják. Az OTP Egészségpénztár tagjai ugyanis 2019. június és szeptembere között 657 millió forintot költöttek erre a célra, ami mintegy 10%-os bővülés a tavalyi évhez képest. Az OTP Egészségpénztár taglétszáma 2019. szeptember végére átlépte a 265 000 főt.