Majdnem 3 milliárd forintos főnyeremény a lottón

Hírek2023. nov. 17.Növekedés.hu

Közel négy hónapja nem született telitalálatos Magyarország legismertebb és legnépszerűbb lottójátékán, ahol a várható főnyeremény összege elérte a 2,76 milliárd forintot.

Az átlagos halmozódás az Ötöslottón 13 hét, a legrövidebb 1 hét. Az eddigi leghosszabb telitalálatmentes időszak pedig 38 hét volt, ami után, 2020. 13. játékhetében egy szerencsés játékos 6 431 516 010 forintot vihetett haza - azóta is ez a rekord jackpot ennél a játéknál.

Az Ötöslottón legutóbb 2023. július 29-én született telitalálatos, a szerencsés egyszemélyben több mint 481 millió forintnak örülhetett. A jelenlegi halmozódás 15 hete tart, a szerencsevadászokat így már 2,76 milliárd forintos jackpot várja a szombati számhúzáson.

A halmozódás ideje alatt 342 nyertes örülhetett milliós nyereményének, köztük 31-en pedig négymillió forintot is meghaladó nyereményre válthatták négytalálatosukat.

16 hét halmozódás után, november 12-én egy szerencsés a 2, 9, 15, 26, a 38 és a 43-as számokkal 1,883 milliárd forinttal lett gazdagabb a Hatoslottón.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A telefonon történő jelentkezés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.