Már közel kétmillióan kitöltötték a népszámlálási kérdőíveket

Hírek2022. okt. 6.Növekedés.hu

Továbbra is zajlik a hazai népszámlálás internetes kitöltési szakasza. Az első öt napban 853 ezer címről 1,9 millió személyi kérdőívet küldtek be.

A népszámlálás online önkitöltési szakasza október 16-án zárul, addig azonban a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül mindenki önállóan is megválaszolhatja a kérdéseket.

Még tíz napig lehet önállóan, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül kitölteni a népszámlálási kérdőívet. Az idei összeírás első, online szakasza október 16-án zárul, akik addig nem élnek ezzel a lehetőséggel, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, és akkor már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a kérdéseket.

Csütörtök reggelig 853 ezer címről 1,9 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis csupán öt nap alatt a címek 17 százalékáról beérkeztek a válaszok. Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,5 százalékot.

A legelső kitöltött kérdőívet Budakesziről küldték be, míg a legnagyobb arányban Győrladamér településről érkeztek kérdőívek (a kitöltési arány meghaladja a 29 százalékot). 

A megyék közül Győr-Moson-Sopronban a legmagasabb a kitöltési arány (17,9 százalék), a második Fejér megye (17,3 szálalék), míg a harmadik helyen Vas megye (16,7 százalék) áll. A városok esetében arányaiban Dunaújvárosból érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 19,7 százalék), a második Székesfehérvár (19,3 százalék), a harmadik Érd (18,9 százalék).

Budapesten a kitöltési arány jelenleg 15,6 százalék. A fővárosi kerületek közül a XVII. (20,1 százalék), a IV. (19,8 százalék), és a XV. kerület (19,2 százalék) áll az első három helyen – mondta el online sajtótájékoztatóján Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.

A népszámlálási kérdőív online kitöltéséhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén, postán megküldött felkérőlevélben szerepel.