Meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját a Magyar Telekom

Hírek2023. máj. 5.MTI

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 14,6 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől - jelentette be a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Közölték: a részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 25-én. A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot.

A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart. Az árlépésköz 1 forint, amely eltér a BÉT szabályozott piacán alkalmazott 0,5 forintos szinttől - írták.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a 2022. évi egyedi auditált beszámolóban szereplő egy részvényre jutó sajáttőke értékét, azaz részvényenként 691,5 forintot.

A társaság ezen árfolyam és a beérkezett ellenajánlatok figyelembevételével belátása szerint meghatározza az elfogadott legmagasabb árszintet. A teljesítés napja a tranzakció napját követő második tőzsdei kereskedési nap (T+2).

Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján a bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 426 forintos átlagáron, a legmagasabb árszint 434 forint volt.

A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 425 forint volt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 432 forint volt.