Megkezdődött a jelentkezés a Generali évek óta sikeres KKV fenntarthatósági pályázatára, az EnterPRIZE-ra

Hírek2023. ápr. 13.Növekedés.hu

2023-ban is várja a Generali a kkv-k jelentkezését három kategóriában.

Harmadik alkalommal kerül meghirdetése a Generali Group által indított EnterPRIZE nevű átfogó, nemzetközi fenntarthatósági pályázat, melynek célja a kis- és középvállalkozások támogatása, a KKV-k fejlődésének és fenntarthatósági céljainak elősegítése.

A kategóriák nyertesei programjuk megvalósításához idén már bruttó 5-5 millió forintos támogatásban részesülnek; a KKV-k akár egy folyamatban levő kezdeményezéssel vagy új projekttel is pályázhatnak.

A kkv-k fenntarthatósági felzárkóztatása évek óta kiemelt téma. Ennek elősegítése érdekében hívta életre az EnterPRIZE névre keresztelt, nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali Csoport 2021-ben. A siker pedig számokban is mérhető. Tavaly másfélszeresére emelkedett a pályázó kkv-k száma Magyarországon: a korábbi 81 helyett 127 magyar vállalkozás jelentkezett a programba.

A Generali idén is meghirdeti EnterPRIZE fenntarthatósági pályázatát a KKV-k körében, 3 kategóriában.

A biztosítótársaság a munkavállalói jólét kategóriában olyan jelentkezéseket vár, melyek célja a munkavállalók és családjaik támogatása valamilyen formában.

A kategória tavalyi hazai nyertese, a Halas Tűzvédelem Kft. például a kollégák folyamatos szakmai képzésén, fenntarthatósági szemléletformálásán dolgozik, emellett közösségi nappal, egészségnappal, illetve személyre szabott rekreációs lehetőségekkel támogatják dolgozóikat.

A környezetvédelem kategóriában olyan ötletekkel lehet pályázni, melyek csökkentik a környezeti terhelést – pl. káros anyag kibocsátás-csökkentése, újrahasznosítás, edukáció vagy megújuló energiaforrások használata.

2022-ben a környezetvédelmi kategóriagyőztes a Manual Divat Kft.. A cég Karma Pécsi Kesztyű, külföldön Karma Leather Gloves márkanéven forgalmazza termékeit: céljuk a körkörös gazdasági modelljük megvalósítása, termékeik életciklusának növelése, de figyelmet fordítanak a vásárlók edukációjára, a megunt darabok értékesítésére, adományozására.

A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában olyan programok beküldését várja a Generali, melyben az adott cég a mikrokörnyezetében élő embereket segíti valamilyen formában.

A tavalyi győztes, a Csákányi Kenyér Bt. a kis közösségek iránti felelősségvállalás jegyében a pályázati díj segítségével egy gluténmentes pékárukat készítő üzemet hoz létre, mert az ilyen jellegű minőségi élelmiszer nehezen elérhető a környezetükben.

A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont a fenntarthatóság, valamint a technikai megvalósíthatóság.

A pályázatokat 2023. április 28-ig lehet beküldeni, az eredményhirdetés 2023. június 9-én várható. A legjobb ötlettel pályázók a későbbiekben bemutatásra kerülnek a Generali Csoport nemzetközi EnterPRIZE pályázatán is, ahol elnyerhetik a Generali nemzetközi fenntarthatósági hős címet is. (X)