Mit ér a nő, ha elmúlt 40? - Hiánypótló előadással kezdi új évadát a Láthatáron Csoport

Hírek2021. aug. 23.Növekedés.hu

Szeptember 17-én, pénteken mutatja be a független színházi társulás, a Láthatáron Csoport legújabb darabját, a "Mit ér, ha?" című zenés női varietét. Szeptemberben végre a nagyközönség elé állhat az produkció, amely olyan témákkal foglalkozik, ami minden nőt érint vagy érinteni fog előbb vagy utóbb. Sőt: nem csak a nőket, a férfiakat is.

Az előadás az életközepi válság (midlife crisis) problémáit vizsgálja meg női szemszögből nézve. A színdarab körbejárja az ilyenkor felmerülő fájdalmas, de valós kérdéseket: mit ér a nő, ha elmúlt 40? Mit ér a nő, ha már nem fiatal? Ha már nem olyan vonzó? El tudja-e fogadni önmagát a változásban, szembe tud-e nézni saját félelmeivel, vágyaival? Van-e ereje az élete az élete megváltoztatáshoz?

A zenés varietében egymáshoz kapcsolódnak etűdök és zenés, táncos dalbetétek egyaránt. Az előadásban szereplő öt, egymástól teljesen különböző női karakter életútja keresztezi egymást az élet legkülönfélébb helyzeteiben. A darab hangvétele (témájából is fakadóan) intim és személyes, és noha maga az öregedés és az elmúlás nem igazán könnyed témák, az előadás mégis, vagy talán éppen ezért humorral átitatott.

Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport művészeti vezetője, a darab egyik szereplője elmondta:

Embert próbáló feladat szépen, bölcsen öregedni, elfogadással, elengedéssel. Hogy önmagunknak és másoknak is kicsit megkönnyítsük, hogy rálássunk és nevetni is tudjunk talán olykor-olykor, létrehoztuk ezt az előadást. Reméljük ad majd örömöt is és némi gondolati muníciót.

PREMIER:
2021. szeptember 17., péntek, 19.00

Helyszín: Jurányi Ház, 1027 Budapest, Jurányi u. 1.