Move Your Brain - kreatív egyetemistákat hív ötletversenyre az Antenna Hungária

Hírek2021. ápr. 22.Növekedés.hu

Az Antenna Hungária AHa!Brainstore Startup Programja ötletversenyt indít azzal a céllal,  hogy a startégiai fókuszterületeken felmerülő kérdésekre friss, eredeti megközelítést tükröző válaszokat kapjon kreatív egyetemistáktól a május 10-14-e között zajló versenyen. A jelentkezési határidő május 5. Az egyetemistákra értékes nyeremények és befektetési ajánlatok várnak.

A Move Your Brain című ötletverseny szervezői egyéni jelentkezők és csapatok jelentkezésére egyaránt számítanak, de azok regisztrációját is várják, akik a későbbiekben csatlakoznának egy csapathoz, illetve ötlethez. Az esemény nem kifejezett hackahton, tehát a szerzvezők nem csak fejlesztők, hanem olyan egyetemisták jelentkezését is várják, akik kreatív módon hozzá tudnak tenni a csapatok munkájához.

A verseny célja, hogy a jelentkezők megoldási lehetőségeket mutassanak be a felvázolt problémákra:  Industry 4.0, Next Generation Entertainment, Next Level Education, Health - self diagnosis + connecting with health care provider, Out of the blue - dronetech, és egy JOKER téma: JUMANJI. Az ötleteket  a program végén prezentálni kell, a működő prototípus kidolgozása azonban nem elvárás. Lényeges ugyanakkor, hogy az ötlet tartalmazzon egy nagyvonalakban összeállított üzleti modellt is, amely kijelöli a megoldás jövőbeli lehetséges szerepét a piacon.

A legjobb csapat pénznyereményben részesül, de a nyertesek jelentős tőkebefektetési ajánlatot is kaphatnak, valamint részt vehetnek az Antenna Hungária startup-, a Hiventures inkubációs és befektetési-,továbbá a nemzetközi Founder Institute startup programjában is, szakértők és mentorok támogatásával tovább fejlesztve ötleteiket. Az üzletfejlesztési tanácsadás, illetve a szakmai képzéseken való részvétel mellett közösségi irodához való egyéves hozzáférés és Telenor hipernet előfizetés is szerepel a nyeremények között. Ezen túl, ha bármelyik csapat közösségi finanszírozási kampányt indítana azért, hogy az ötletét tovább tudja fejleszteni, akkor ezt költségmentesen megteheti a Tőkeportál oldalán. Az Antenna Hungária és partnerei, a Drukka, az Input, a Hiventures, a Telenor, valamint a Tőkeportál azt is garantálják, hogy a csapatokat a területek elismert szakértőiből kikerülő mentorok támogatják.

"A Move Your Brain ötletverseny különleges helyet foglal el az Antenna Hungária, illetve az AHa!Brainstore Startup Program életében, mivel ez az első ötletversenyünk. Szeretnénk az egyetemista korosztálynak olyan lehetőséget biztosítani a fejlődésre, kapcsolataik építésére, ahol tapaszt szakemberek segítik a fejlődésüket mind üzleti, mind szakmai területen. Ebben az elmúlt évek sikeres projektjeiben megismert partnereinkre, a Hiventures-re, a Telenorra és a Drukka Startups-ra most is számíthatunk, és külön örömünkre szolgál, hogy két új partnerrel, a Tőkeportállal és az Input Programmal is együtt dolgozhatunk az egyetemi tehetséggondozásnak ebben a szegmensében. ”

- mondta dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária vállalatirányítási igazgatója és vezérigazgató-helyettese.

Milyen, a 4G/5G, a LoRa és a WiFi előnyeit ötvöző megoldást javasolnál egy hazai telco cégnek? Hogyan lehet versenyképes egy lokális OTT szolgáltató a nagy nemzetközi versenytársakkal szemben? Hogyan lehetne a távoktatás megoldásait magasabb szintre emelni, valódi közösségi élménnyé tenni? Milyen hardverben, szoftverben, modellben lehet lehetőség az egészségügyi ügyfélélmény javítására, biztonságosabbá tételére? Milyen professzionális vagy közösségi szolgáltatás lehet izgalmas a drónok heterogén közössége számára; miben látsz üzleti potenciált? Ha van olyan ötleted, amely megoldást nyújthat a klímaváltozás és mezőgazdaság, a turizmus-vendéglátás és a szórakoztatóipar újraindítására vagy egyéb releváns problémára, ne habozz, jelentkezz gyorsan!

A regisztráció már elindult, az ötletek köré szerveződött csapatoknak a jelentkezési határidő május 5.

További információ és jelentkezés itt