Musk manipulálja a kriptodevizák árfolyamát - Növekedés.hu podcast

Hírek2021. máj. 16.Növekedés.hu

Jelentős hozamemelkedés egyes országok állampapírjánál és Musk kriptodevizákat befolyásoló tevékenysége - e két téma volt ezen a héten a Trend FM és Növekedés.hu közös műsorában, amelyet podcaston is meghallgathat.

Jelentős hozamemelkedés zajlott az eurózóna országainak, valamint a skandináv országok és Svájc állampapírjainak esetében. Ezt azonban egy természetes folyamatnak, tulajdonképpen normalizálódásnak tekinthetjük, hisz volt olyan időszak, amikor 13 ország tízéves lejáratú kötvényei forogtak negatív hozam mellett, olykor a -0,5 százalékos vagy még alacsonyabb szinten. Ez egy piaci anomália volt, hisz normális körülmények között senki nem vásárol kötvényt azért, hogy biztosan veszítsen rajta.

Elon Musk, a legendás vállalkozó, a Tesla autógyár és a SpaceX űrcég tulajdonosa újabban nap mint nap manipulálja egyes kriptodevizák árfolyamát, ami érthetetlen a világ egyik leggazdagabb és legsikeresebb embere részéről. Különösen nehezen érthető, hogy miután Musk az elektromos autók gyártása és népszerűsítése által a klímavédelem bajnoka, 3 hónapja dicsérte a bitcoint és bejelentette, hogy a Tesla azt elfogadja fizetőeszközként, majd most közölte, hogy mégsem fogadja el, mivel a bitcoin bányászata óriási elektromos energiát igényel (csakhogy ez ugyanígy volt 3 hónappal ezelőtt is).