"Na akkor a hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat"

Hírek2023. szept. 11.MTI - Pogár Demeter Moszkva

Oroszország jobban tenné, ha felfüggesztené a diplomáciai kapcsolatokat az Európai Unióval - írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján.

A legjobb lenne egyszerűen csak ideiglenesen felfüggeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az EU-val. És visszavonni a diplomáciai személyzetet hazánkba. Akkor a hiú brüsszeli hülyék kollektívan és vastagon teleraknák a nadrágjukat (és persze a szoknyájukat)

írta Medvegyev.

Rámutatott, hogy a nagykövetségeket bizonyos konkrét események előtt szokták evakuálni, egy ilyen moszkvai döntés pedig elgondolkodtatná az európai politikusokat. A volt elnök és kormányfő szerint Oroszországnak így kellene reagálnia arra, hogy az EU vezetői "azt mondták minden orosznak: ti számunkra másodrangú emberek vagytok".

Medvegyev azt kommentálta így, hogy az Európai Bizottság a múlt héten megerősítette: az Oroszország ellen bevezetett importszankciók értelmében az uniós országokba nem szabad orosz rendszámú személyautóval beutazni, és bizonyos személyes tárgyakat, például laptopot, okostelefont, ékszert, bőrt és szőrmét, sőt sampont és egészségügyi papírt sem bevinni.

A politikus úgy vélekedett, a döntést nem azért hozták, hogy megbüntessék a "Kremlben uralkodó bűnöző és agresszív rezsimet", hanem azért, hogy minden orosz állampolgár "arcába beleköpjenek".