Néhány meglepetés a legnépszerűbb alkalmazások világranglistáján

Hírek2020. feb. 1.Növekedés.hu

A Facebook alkalmazásai uralják a globális applikációs mezőnyt: közel 900 millió letöltéssel a WhatsApp az abszolút nyertes a felhasználók körében. A TikTok sokat lépett előre, és már megelőzte a Facebookot és a Messengert is. A Netflix az egyetlen streaming szolgáltató, amely bekerült a top 10-be.

2019-ben 115 milliárdra nőtt az alkalmazás letöltések száma, beleértve a közel 31 milliárd letöltést az App Store-ból és 84 milliárd letöltést a Google Playen - olvasható a Sensor Tower legújabb jelentésében, amelyben többek között arra keresték a választ, hogy tavaly melyik alkalmazást töltötték le a legtöbben a világon.

A WhatsApp lett a legnépszerűbb alkalmazás, közel 900 millióan töltötték le.

Az öt legnépszerűbb app közül négy a Facebookhoz tartozik: a Facebook, a Facebook Messenger, a WhatsApp és az Instagram is.

Összességében így 16 milliárd letöltéssel büszkélkedhetnek.

A videószerkesztő alkalmazások egyre népszerűbbek: a TikTokot többen töltötték le tavaly, mint a Messengert és a Facebookot. Először 2018-ban került fel a ranglistára, ekkor még a negyedik helyet birtokolta, a tavalyi összesítésben viszont már a második helyre került.

Összesen több mint 700 millió letöltést tudhat magáénak.

A TikTok egyébként a ByteDance kínai tech-cég tulajdonában van, amely jelenleg a világ legértékesebb magánvállalata. Felkerült a listára még egy videószerkesztő applikáció: a Likee a hatodik helyet szerezte meg a 330 millió letöltéssel, aminek nagy része Indiából származik.

Ami a streaming szolgáltatókat illeti, a Netflix az egyetlen, amely a 10 legjobb közé épphogy bekerült.

Érdemes kiemelni, hogy

habár a Disney+ csak novemberben jelent meg, az elmúlt év második legnépszerűbb új alkalmazása lett. Egy hónapon belül a szolgáltatás 50 millió dollár bevételt generált.