ÖKO EXPO kiállítást és konferenciát rendeznek Hajdúnánáson

Hírek2021. szept. 27.Növekedés.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezőként két éve rendezte meg először az ÖKO EXPO kiállítás és konferenciát. Egy év kényszerű kihagyás után ismét gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket október 1-2-án Hajdúnánáson, a Kendereskertben. A rendezvény megvalósításában támogató partner a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., az Agrárminisztérium, a Debreceni Egyetem és Hajdúnánás Város Önkormányzata - olvasható a NAK közleményében.

Az ÖKO EXPO rendezvényt az a szándék hívta életre 2019-ben, hogy

az egyre növekvő hazai ökológiai szektor szereplőinek közös megjelenési platformot kínáljon, találkozási felületet az öko gazdálkodásban érintett termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, illetve tudományos szakemberek, szaktanácsadók részére. 

A kiállítás és konferencia két napjának kínálatát úgy állították össze, hogy a szakmai programokat, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket könnyedebb közönségprogramok, látványos bemutatók kísérjék, tartalmas élményeket kínálva a kilátogató szakembereknek, családoknak, az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőknek. Minden program a kiállítás tematikája és szemlélete köré épül, beleértve a legkisebbeknek szóló interaktív öko játszóházat is.

Maga a helyszínválasztás sem véletlen: egy ökológiai mintagazdaság, lenyűgöző őshonos állatparkjával.

A szakmai konferencia fő fókusza a precíziós technológiák jelentősége, a közétkeztetési reform nyújtotta lehetőségek és kihívások, valamint az ökológiai gazdálkodásra átállás.

A látogatók mintegy 40 – input-anyagokat, szolgáltatásokat, szaktanácsadást, a legmodernebb technológiákat, munkagépeket, gépalkatrészeket, analitikai műszereket kínáló – kiállítóval találkozhatnak, erősíthetik szakmai, üzleti kapcsolataikat, illetve kóstolhatnak, vásárolhatnak kiváló biotermékeket.

A rendezvény mindkét napján gépbemutatót tartanak, ahol a szántóföldi és kertészeti művelés gépeit tekinthetik meg az érdeklődők működés közben, de látványos drónbemutató is lesz. Mindemellett az iskolákat is megszólítják a biogazdálkodás iskolákban történő bevezetéséről szóló izgalmas előadással.

A közétkeztetésben részt vevőknek gasztroversenyt szerveznek gyerekzsűrivel, valamint bemutatják a Hajdúnánási programot, mintafőzéssel egybekötve. 

A részletes program a www.nak.hu/okoexpo oldalon található. A regisztrációs link ITT érhető el.