PowerBill segíti a számlázásban a vállalkozókat

Hírek2019. nov. 7.Növekedés.hu

Elindult az Erste és a Billingo közös online számlázója, a PowerBill. A rendszer használatával az Erste ügyfelei az első évben ingyenesen férhetnek hozzá a korlátlan számlázást és rengeteg előnyös extrát biztosító platformhoz.

Az Erste Bank és a Billingo online számlázó rendszer együttműködése egy rendkívül korszerű, NAV-barát megoldást nyújt, hogy levegye a számlázás terheit a magyar vállalkozók válláról – különösen azok számára, akik elavult számlázási programot használnak, vagy még mindig papíralapú számlát töltenek ki. Ha máshol bankolunk, akkor is adott a lehetőség a csatlakozásra: az Erste Bank meglévő és új vállalkozó ügyfelei egyaránt igénybe vehetik a PowerBill szolgáltatásait, amelynek technológiai hátterét a Billingo biztosítja.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a magyar online számlázóprogramokat kiértékelve az Erste Bank végül minket választott partnerül”

– mondta Sárospataki Albert, a Billingo.hu online számlázó ügyvezetője.

Az Erste Power Network üzleti platformja már eddig is segítette a cégek mindennapjait a vállalkozók és potenciális piaci partnereik összekapcsolásával és nagy sikernek örvend az ügyfelek körében. Ehhez, a már bejáratott szolgáltatáscsomaghoz csatlakozik most a PowerBill, amelynek kifejezett célja az online számlázás megkönnyítése és ingyenessé tétele az Erste ügyfelei számára.

„A mikro-, kis és közepes vállalkozások adják a magyar gazdaság erejét, ezek a cégek teszik ki a működő hazai vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét. Az elmúlt évben ez a szektor adta a magyar gazdasági növekedés alapját, amit mutat, hogy jelentősen nőtt a hitelfelvétel is – vagyis a vállalkozók szerint érdemes beruházni a növekedésbe. Az Erste Bank kiemelt feladatának tekinti a hazai kisvállalkozók támogatását, akik számára a tőkehiány mellett az adminisztráció jelenti az egyik legnagyobb problémát, hiszen nekik legtöbbször nincs külön csapatuk, amelyek ezzel foglalkozzon”

– mondta Erdei Zsuzsa, a pénzintézet kisvállalkozói területért felelős vezetője.

Egy vállalkozónak egyszerre kell az adózástól a pénzügyeken át a munkaerő menedzsmenten keresztül a szakmai kérdésekig minden területen helytállnia, miközben rajta múlik a cég jelene és jövője. Minden nap a vállalkozásban is dolgoznia kell annak érdekében, hogy a piac által elvárt színvonalon tudják kiszolgálni ügyfeleiket. Arra kevesebb idő és energia marad, hogy lépést tartson az egyre gyorsabban változó világgal, kezelje a pénzügyeket, fejlessze a cégét vagy üzletszerzéssel foglalkozzon.

Az Erste Bank ezt felismerve dolgozta ki új kisvállalkozói termékeit, amelyek szakítottak a korábbi pénzintézeti gyakorlattal és egyszerűen, könnyen hozzáférhető szolgáltatásokat kínálnak az ügyfeleknek. Az Erste Power Business hitel fejlesztésénél a bank már azt tartotta az egyik legfőbb szempontnak, hogy az igénylési folyamat a lehető legkevesebb dokumentum beadásával járjon. A 2018-ban bevezetett új rendszert a vállalkozók rendkívül jól fogadták: az Erste Bank kisvállalkozói üzletágában az újonnan kihelyezett hitelek volumene megháromszorozódott tavaly. Az idén az első kilenc hónapban a bank csak a Power Business hitelből 7,08 milliárd forintot helyezett ki, ami a 106 százaléka a múlt év január-szeptemberben folyósított összes kisvállalkozói hitelnek.

Sok vállalkozó még ma is papíralapú számlát használ, pedig online rengeteg időt tudnának megspórolni: elég, ha arra gondolunk, meddig tart kézzel kitöltögetni a számlaadatokat, újra és újra bemásolni ugyanazokat a sorokat! Itt már mindez automatizálva történik, amivel megkímélhetjük magunkat a fáradságtól. Az elmentett adatokat nem kell többé kibogarászni, attól tartva, hogy valamit figyelmetlenségből helytelenül adunk meg.

Emellett a profibb online számlázórendszerek mindig megfelelnek az aktuális jogszabályoknak, éppen ezért a PowerBill használatával soha nem kell aggódnunk, hogy a NAV-val bármilyen problémánk támadna. Érdemes tehát végleg szakítani a számlatömbök és pecsétek jelentette macerával, hiszen néhány kattintással letudhatjuk ezeket a kötelezettségeket.

Az új rendszer legfőbb előnye a korlátlan, díjmentes számlázás lehetősége, amivel az ügyfelek a csatlakozás után egy teljes évig élhetnek. A vállalkozó ügyfelek a legátfogóbb prémium csomagot használhatják: ez nem csak a számlázás lehetőségét foglalja magában, hanem az összes magyar könyvelőprogrammal való adatkapcsolatot, webáruházas integrációkat és a legkülönfélébb statisztikák elérését is, egyszóval mindent, ami a számlázáshoz és azon túl is kellhet – olvasható az Erste Bank közleményében.