Tizenkét magyar vállalkozás részvételével indul az AGRA mezőgazdasági vásár

Hírek2021. aug. 21.MTI

Tizenkét magyar cégnek biztosít részvételi lehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. az idei AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron - közölte a CED az MTI-vel.

A szlovéniai Gornja Radgona városban szombaton kezdődő hatnapos rendezvényen a CED társszervezésében szakmai fórumot és üzleti találkozókat is tartanak. A szakmai fórum témája a Magyarországon megrendezésre kerülő Vadászati és Természeti Világkiállítás mellett a fenntartható vadgazdálkodás, illetve az ahhoz kapcsolódó együttműködések feltérképezése.

A CED és a Podravje-Maribor Regionális Fejlesztési Ügynökség közös szervezésében megvalósuló Innováció és digitalizáció az agrár-élelmiszeripari ágazatban B2B (business-to-business) tárgyalásokkal egybekötött online fórum keretében pedig célzott találkozókra, konkrét üzletkötésekre nyílik lehetősége a részt vevő magyar cégeknek.

A kollektív nemzeti standon kiállító 12 cég a mezőgazdaság és élelmiszeripar számos szegmensét lefedi, így bemutatnak egyebek mellett hántoló- és magtisztító gépeket, speciális talajlazító eszközöket, mezőgazdasági pótkocsikat, valamint fagylaltgépeket, méhészeti eszközöket.

Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a rendezvényt minden évben nagy érdeklődés övezi a magyar cégek körében, hiszen a tapasztalatok szerint a részt vevő vállalkozások jellemzően több százezer eurónyi közvetlen, vagy közvetett ügyletet könyvelnek el a kiállítási részvételnek köszönhetően.