Továbbra is bővülést jelez a beszerzésimenedzser-index

Hírek2022. szept. 1.MTI

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 57,8, a válaszadók az előző hónaphoz képest tizenhatodik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A további növekedést jelző júliusi érték után az index értéke kisebb, de augusztusban is bővülést jelez. Általában elmondható, hogy a részindexek túlnyomórészt az előző, júliusi értékekkel összhangban továbbra is bővülést mutatnak, és a bővülés üteme kevéssé változott.

Az MLBKT közlése szerint a korábbi augusztusi értékekkel összevetve az idei érték magasabb, mint a hosszú távú átlag (52,4) és az előző három év értékeinek átlagát is felülmúlja (52,1).

A felmérésben vizsgált részindexek közül a szállítási átfutási idők indexét kivéve mindegyik nőtt. A foglalkoztatottságindex értéke közel 5 százalékponttal magasabb lett augusztusban, bővülést mutatva immár tizenegyedik alkalommal. Az elmúlt időszakban is 50,0 pont körül mozgott az index, ami most augusztusban markánsabban bővült (55,5).BMI