Újabb egyetemmel bővült a Pénzügyminisztérium gyakornoki programja

Hírek2023. okt. 18.MTI

Nyílt napot szervezett a Pénzügyminisztérium egyetemistáknak, akik a tárca gyakornoki programjával ismerkedhettek meg szerdán Budapesten, valamint újabb egyetemmel bővült a Pénzügyminisztérium gyakornoki programja.

Varga Mihály a tárca egyetemistáknak meghirdetett nyílt napján

a Károli Gáspár Református Egyetem rektorával, Trócsányi Lászlóval írta alá az együttműködési megállapodást,

így összesen már hat felsőoktatási intézményből érkezhetnek gyakornokok a Pénzügyminisztériumba.

Varga Mihály pénzügyminiszter a szakmai bemutatónapon azt mondta: a jelenlegi válságokkal teli időszakban világszerte előtérbe került a biztonság, alkalmazkodni kell az új külső körülményekhez.

A világban egymást követő válságok, világjárvány, migráció, elhúzódó háború láthatók.

Hozzátette: Magyarországon a változások ellenére stabil a munkaerőpiac, ezért egy friss diplomás előtt a magyar gazdaságban számtalan lehetőség nyílik. Varga Mihály ismertette:

a végzős gyakornokok köztisztviselői életpályát kezdhetnek meg a Pénzügyminisztérium falai közt,

amely egyrészt stabilitást, kiszámíthatóságot, szakmai fejlődési lehetőséget biztosít, másrészt pedig olyan hivatást, amelyen keresztül az új kollégák személyesen is hozzájárulhatnak Magyarország fejlődéséhez.

Emlékeztetett: tavaly a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, idén szeptemberben pedig a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel kötött a tárca megállapodást, amely most a Károli Gáspár Református Egyetemmel egészült ki.

A tárcavezető kiemelte: a nyílt nap és a program célja, hogy fejlődjön a tehetséges fiatalok szakmai felkészültsége, a hallgatók nagyobb rálátást kapjanak az ország életére, és annak az intézményrendszernek a felépítésére, amely ma a magyar gazdaságot működteti.

A diákoknak a program keretében lehetőségük van arra, hogy az itt eltöltött gyakorlatuk karrierré alakuljon, a szakmai programban széleskörű ismeretszerzésre van lehetőség - jelezte.