Újraindult a Zara - nagy leárazások várhatók

Hírek2020. ápr. 13.Növekedés.hu

Spanyolország Húsvét hétfőjén enyhített a világ leggyilkosabb vírusának megfékezésére előírt szigorú zárlat feltételein - tudósít a reuters.. Két hét kiesés után visszatérhetnek munkahelyeikre a nem alapvető termékeket gyártó vállalatok dolgozói, így a Zara, Bershka és Massimo Dutti ruhákat gyártó Inditex dolgozói is.

Hétfőn újra munkába áll a világ divatiparának egyik óriása, a spanyol Inditex is.

Az alkalmazottak azonban a személyes kapcsolatok ritkítása érdekében csökkentett munkaidőben dolgoznak majd, vagy fél napokat, vagy heti két-három műszakot.

Szakaszos munkaidőkezdést alkalmaznak és kötelezővé teszik a maszk és a kesztyű viselését.

A 10 spanyolországi logisztikai központ, ahonnan a ruhákat útnak indítják a különböző országokba, szokásos tevékenységének kevesebb, mint felét látja el majd.  

A vállalat 13 spanyol gyárából csak három veszi fel a munkát.

Egészségügyi felszereléseket, így fertőtlenítő krémeket készítenekjárvány elleni küzdelem céljaira. A varrodákban a gépek karbantartása folyik. A ruházati cikkek gyártása egyenlőre nem indul újra, így nem készülnek Zara és a Bershka márkájú termékek sem.

Az Inditex március 18.-én közzétett éves jelentéséből az derül ki, hogy világszerte átmenetileg 3 785 üzletét zárta be. Az üzletek fele tehát még működik.

A honlapján szereplő ajánlatok szerint márkás termékeit jelenleg árkedvezménnyel kínálja:

a készletleépítés jegyében egy nagy méretű Zara ruha 45 százalékkal olcsóbban, 15,99 euróért (mintegy 5 688 forintért), egy Massimo Dutti kasmír pulóver 30 százalékos kedvezménnyel, 69,95 euróért (mintegy 24 880 forintért) kapható.

Az Inditex szállítási díj felszámolása nélkül teljesíti az online megrendeléseket és a visszaküldés időtartamát a boltok újranyitását követő 30 napban határozta meg.

A vállalat éves jelentése jelzi azt is, hogy a járvány tavaszi és nyári készletállományára gyakorolt hatása miatt 287 millió euró összegű pénzügyi tartalék képzésére került sor.