Ismerje meg Eve Jobsot: az Apple legendás alapítójának lánya saját jogán lett sikeres

Siker2021. szept. 17.B.F.

Amikor a legtöbb ember meghallja Steve Jobs nevét, rögtön az Apple jut eszébe, és annak sikeres társalapítója. Eve Jobs számára ő azonban csupán „csak” az apja volt. A néhai Steve Jobs és a milliárdos befektető, Laurene Powell Jobs legkisebb lánya ugyanolyan ambiciózus és sikeres, mint a szülei.

Eve Jobs állítólag erős akaratú, humoros és nagyhangú, aki annak idején pontosan tisztában volt vele, hogyan kezelje az apja hírnevét: egyszer az asszisztensét is felhívta, hogy megbizonyosodjon róla, apja nem felejtette el a vele való találkozót, és mindenképp szerette volna tudni, hogy „felkerült-e a naptárba” a program.

Édesapja 2011-ben halt meg hasnyálmirigyrák következtében. Hatalmas, több milliárd dolláros vagyont hagyott maga után, amelyet felesége, Laurene Powell Jobs kezel, és aki egy interjú során elárulta: életét annak igyekszik szentelni, hogy a hatalmas vagyont hatékonyan kezelje, hogy fenntartható módon segítse vele az embereket és a közösségeket.

Azt is elárulta, hogy nem tervezi gyerekeire hagyni a pénzt. Arra a meggyőződésére hivatkozott, hogy hatalmas méretű vagyon felhalmozása "veszélyes a társadalomra."

Ez azt jelenti, hogy Eve Jobs-nak és három testvérének keményen kell dolgozniuk, hogy saját vagyonukat felépítsék, ha továbbra is luxusszínvonalon szeretnének élni. Ami a lányt illeti, ő pontosan ezt is teszi. 

Eve, aki most 23 éves, idén végzett a rangos Stanford Egyetemen.

A közel 230 ezres Instagram követőtáborával ünnepelte az elért mérföldkövet.

Ezenkívül sok más híresség gyerekéhez hasonlóan ő is kipróbálta magát a modellszakmában: a Glossier szépségmárkánál debütált modellként.

Szintén közkedvelt elfoglaltság a sztárok utódjai körében a lovaglás. Eve olyan gazdag csemetékkel verseng, mint Jessica Springsteen (Bruce Springsteen lánya), Jennifer Gates (Bill Gates lánya) és Noah Cyrus (Billy Ray Cyrus énekes lánya). Eve több kortársát is felülmúlta teljesítményével.

Kétéves kora óta lovagol, hatéves kora óta edz, és minden bizonnyal a sok éves munka segített neki abban, hogy sikeres lovas legyen.

Különböző díjugrató versenyeket nyert már az Egyesült Államokban, Hamptonsban, Lexingtonban és Kentucky-ban, valamint Kanadában és az Egyesült Királyságban, és több ezer dollárnyi nyereménnyel lett gazdagabb.

Egy ezer, 25 év alatti lovast felvonultató rangsorban világszinten Jobs az ötödik helyen szerepel. 2017 márciusában még a hónap lovasa címet is elnyerte.

Családja állítólag egy 15,3 millió dolláros tanyát vásárolt neki, díjugrató edzőpályával és két légkondicionált istállóval, ahol akár 20 ló is elfér.

Szomszédjai közé tartozik két riválisa is, Jennifer Gates és Jessica Springsteen, akik szintén gazdag szüleiktől kaptak extravagáns telepeket, hogy elit lovas szenvedélyüknek hódolhassanak.

Annak ellenére, hogy Eve Jobs nagy valószínűséggel nem fogja megörökölni apja milliárdjait, lovasként elért eredménye és a modellszakmában való ténykedése valószínűleg több mint elég lesz arra, hogy saját jogán hírnevet szerezzen magának.

(via The Richest)